25n
25N
25N

L'Ajuntament i FESORD han organitzat dos cursos d'introducció a la llengua de signes

L'Ajuntament i FESORD han organitzat dos cursos d'introducció a la llengua de signes
09/12/2018 -

La Regidoria de Serveis Socials, en col·laboració amb la Fundació FESORD (Federació de persones sordes de la Comunitat Valenciana), ha organitzat dos cursos d’«Introducció a la llengua de signes i a les persones sordes» dirigits a qualsevol ciutadà o ciutadana del municipi. Amb aquesta iniciativa es pretén donar una visió global de la comunitat sorda i de les seues característiques, així com donar a conéixer la llengua de signes de manera introductòria. Els cursos han tingut una durada de 30 hores cadascun i han finalitzat aquesta setmana els dos, coincidint així amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

A aquests cursos han assistit un total de 40 persones, les quals han mostrat la seua «satisfacció i la necessitat de mantenir aquest tipus d’accions i fins i tot ampliar-les amb un nivell superior de formació que els permeta a ells mateixos avançar en la formació». D’altra banda, insisteixen «en la necessitat que des de qualsevol administració i punt informatiu hi haja persones formades que asseguren una atenció igualitària a les persones sordes». Es tracta d’una llengua completa, amb gramàtica, semàntica i sintaxi pròpia, que, a diferència de la llengua oral, es basa en una modalitat visual i gestual.

La regidora de Serveis Socials, Consol Castillo, ha contactat amb les persones que han assistit al curs per «conéixer l’opinió de les i els participants, amb la finalitat de ressaltar la utilitat de la llengua de signes per aconseguir la plena integració i comprensió del col·lectiu de les persones sordes». D’altra banda, la regidora també ha assistit a repartir els diplomes d’assistència.

Fa anys que l’Ajuntament inclou aquests cursos en el Pla de Formació del personal municipal, però aquesta ha sigut la primera vegada que s’ha oferit a les i els veïns de València. És per això, que la difusió s’ha fet a través de la pàgina web de l’Ajuntament i de les xarxes socials en les quals participa, generant un gran nombre de peticions. Així, arran del gran acolliment d’aquesta iniciativa, s’estudiarà l’organització de posteriors edicions ampliant la formació en un nivell més avançat.

L’Ajuntament de València té subscrit un contracte de serveis amb la Fundació FESORD, pel qual es disposa d’intèrprets de llengua de signes per a actes institucionals i activitats organitzats pel mateix consistori, així com un servei de vídeo-interpretació durant unes hores a la setmana en punts estratègics: en l’Oficina d’Atenció a les persones amb discapacitat, el servei d’Informació de l’edifici de Tabaquera, i els onze centres municipals de Serveis Socials. Aquest contracte ha permés acostar la llengua de signes al personal municipal, en alguns centres educatius de la ciutat i a la ciutadania en general.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

CCCC
torrent