25n
25N
25N

L'Ajuntament ofereix dos cursos gratuïts homologats per a dones i persones amb diversitat funcional aturades

Les persones participants obtindran el Certificat de Professionalitat en finalitzar la formació

L'Ajuntament ofereix dos cursos gratuïts homologats per a dones i persones amb diversitat funcional aturades
17/01/2018 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet engega dos cursos més de Formació Professional per a l’Ocupació subvencionats pel Servef per a persones aturades, en aquesta ocasió, destinats principalment a col·lectius amb majors dificultats d’accés a l’ocupació: dones i persones amb diversitat funcional física o intel·lectual. La iniciativa s’emmarca en el programa “Opcions Formació” de la Regidoria d’Ocupació i Promoció Econòmica, que dirigeix Juan Medina.

L’alumnat que finalitze amb aprofitament la formació obtindrà el Certificat de Professionalitat, ja que el Centre d’Ocupació i Desenvolupament (CED) de l’Ajuntament està homologat pel Servef.

El primer curs, d’activitats auxiliars de magatzem, està orientat a dones aturades en situació de desocupació de llarga durada (inscrites com a demandants d’ocupació en el Servef, almenys 12 mesos en els últims 18) o en situació o risc d’exclusió social (acreditada pels Serveis Socials de les administracions públiques). Aquest curs se suma al de lampisteria i operacions de calefacció-climatització domèstica, també dirigit a dones, realitzat l’any passat.

La segona acció formativa, de neteja d’espais oberts i industrials, va dirigida a persones amb diversitat funcional o intel·lectual (paràlisi cerebral, malaltia mental o discapacitat intel·lectual amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %; o persones amb discapacitat física o sensorial amb un grau de discapacitat igual o superior al 65 %). En tot cas, aquestes circumstàncies hauran de constar en la corresponent demanda d’ocupació.

L’inici de tots dos cursos està previst el 29 de gener i la finalització el 30 d’abril. En total, s’impartiran 250 hores de formació amb 40 de pràctiques en empreses del sector en el cas de dones i 80 en el cas de persones amb diversitat funcional.

Qualsevol persona que complisca el perfil, interessada a realitzar aquesta formació, pot passar per Centre d’Ocupació i Desenvolupament, situat en el carrer Jose María Coll, 8 i sol·licitar participar en el mateix abans del divendres 19 de gener, dia en el qual es realitzarà la prova de preselecció.

Tal com subratlla el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Juan Medina, el CED té entre les seues funcions i valors principals l’engegada de programes d’ocupació i formació que ajuden a aconseguir els seus objectius professionals i personals als qui més ho necessiten, a través del desenvolupament de competències professionals.

“Conscients de les dificultats d’accés a l’ocupació de certs col·lectius, des d’aquesta administració treballem per a corregir aquestes desigualtats i pal·liar les barreres d’entrada que imposa el mercat laboral, a través de programes que milloren l’ocupabilitat, la integració, la igualtat d’oportunitats i l’atenció a la diversitat, i la formació és la pedra angular”, afig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + onze =

bombers
Valencia activa