Els torrentins i torrentines aprenen a elaborar olives casolanes

El Museu Comarcal acull la projecció de la pel·lícula El Olivo, dins de la programació de la Setmana de l’Agricultura

Els torrentins i torrentines aprenen a elaborar olives casolanes
27/09/2018 -

La Setmana de l’Agricultura segueix el seu curs a Torrent amb el Museu Comarcal com a centre d’activitats. Desenes de persones van participar ahir en un taller d’elaboració d’olives, gràcies al qual van poder conéixer el procediment i els materials per a poder degustar a casa olives casolanes, de mans de l’agricultora local Conchín Silla. A la nit, el Museu Comarcal va acollir la projecció de la reeixida pel·lícula El Olivo, rodada a les comarques de Castelló, sobre la recuperació del patrimoni natural i cultural.

Les activitats continuen fins al dissabte. Aquesta vesprada tindrà lloc una conferència sobre la Xylella fastidiosa, un bacteri que afecta a diferents espècies d’arbres i plantes. Demà divendres, també en forma de conferència, es realitzarà un repàs a la població d’oliveres de Torrent i els molins que s’empraven per a produir oli.

El dissabte se celebrarà el Mercat de la Terra, un esdeveniment en el qual participen agricultors de la ciutat que presenten els seus productes al públic perquè puguen comprar-los. A més es tractarà el tema dels horts ecològics. Les activitats per a les xiquetes i xiquets es completen també el dissabte La plaça Va unir Musical serà l’escenari des de les 20 hores de l’animació infantil Titirilandia se congela.

La setmana acabarà amb el Ball de Torrent. De la mà del Grup de *Ball l’Ú i Dos del Llar Antonià es representarà aquesta antiga coreografia, amb la crítica i la sàtira pròpia de les nostres tradicions, i que no s’ha realitzat a Torrent des de l’any 2000.

A més, fins al 30 de setembre poden veure’s en diferents punts de l’avinguda al Vedat i la Torre les fruites i hortalisses gegants d’Hortattack, l’original iniciativa impulsada per Mercavalència, que el seu objectiu és cridar l’atenció dels ciutadans sobre la labor i problemàtiques dels xicotets agricultors de l’horta valenciana.

Amb aquesta aposta artística, els torrentins i torrentinas poden participar fent-se fotografies i compartint-les en xarxes socials amb l’etiqueta #*HortAttackTorrent. L’exposició ha arribat a Torrent amb una nova imatge creada per artistes valencians, entre ells l’artista local Julieta XLF i el seu equip.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =

sagunt a escena 2019
turismo salou