caixa popular

Arranca el primer curs d'anglés intensiu gratuït de València Activa

Arranca el primer curs d'anglés intensiu gratuït de València Activa
05/07/2017 -

Els cursos, compostos per grups de 15 persones, s’imparteixen en centres municipals d’ocupació en horari de matins i de vesprades. L’Ajuntament pagarà les taxes d’examen als estudiants que realitzen el curs i aproven el First Certificate in English o equivalents.

Aquest mes de juliol comencen els cursos intensius gratuïts d’anglés per a joves de València Activa, promoguts per l’Àrea d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València. Durant el mes de juny, 154 estudiants han superat les proves de nivell sol·licitades i 80 d’ells comencen el curs aquest mes de juliol. La resta ho farà els mesos d’agost i setembre, classes per les quals encara queden places disponibles.

Els cursos, compostos per grups de 16 persones i que ofereixen horari tant de matins com de vesprades, es desenvolupen als centres municipals d’ocupació d’Emili Baró i Lleons i són impartits per filòlegs i filòlogues inscrits en la mateixa Agència d’Ocupació València Activa que proporcionen als alumnes material propi.

L’objectiu és aconseguir un nivell intermedi d’anglés que permeta als joves desenvolupar les seues competències de cara al mercat laboral, i preparar-se per a adquirir títols oficials. Per a la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, “és una prioritat acabar amb les desigualtats econòmiques a l’hora d’accedir als idiomes, perquè les acadèmies i els intercanvis segueixen sent cars”.

A aquests cursos cal afegir una altra mesura nova: el pagament de les taxes de l’examen First Certificate in English (FCE) i equivalents als qui que l’aproven, premiant així la constància durant el curs. Gómez apunta: “Es tracta de premiar el compromís i esforç dels i de les estudiants, perquè estem parlant d’un esforç econòmic per part de l’Administració”.

400 contractes per a joves

A més de l’oferta formativa, la campanya Anem!, ofereix a través dels programes EMCUJU i EMPUJU 400 llocs de treball amb contracte per a joves amb i sense qualificació, empadronats a València i inscrits en el sistema de garantia juvenil, de forma que promou la seua inserció laboral.

Segons ha explicat Sandra Gómez, és necessari dur a terme accions dirigides a “combatre la desocupació entre els i les joves”, ja que, segons ha advertit, “suposa un dels grans problemes socials”. Així, ha emfatitzat que des de València Activa “apostem per la creació d’ocupació de qualitat així com per la seua formació contínua i gratuïta. S’acabaren les beques, el que oferim són contractes”.

A tot açò se suma el suport a l’esperit emprenedor amb un servici d’atenció personalitzada en els punts d’atenció a l’emprenedor, espais de coworking disponibles, ajudes directes per emprenedoria i consolidació empresarial i formació gratuïta específica per a emprendre amb èxit.

Les persones interessades poden trobar més informació sobre aquestes noves mesures i inscriure’s per a optar a una de les places lliures que queden per a realitzar els cursos d’anglés a través de la pàgina web de València Activa <www.valenciactiva.es> o bé als diferents centres Barris per l’Ocupació situats en els districtes de la ciutat.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − dotze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats