25n
25N
25N

Complirà el club valencianista els terminis per a construir el nou Mestalla?

L’Ajuntament descarta requalificar de nou els terrenys per a ampliar el termini de construcció del nou Mestalla

Complirà el club valencianista els terminis per a construir el nou Mestalla?
10/07/2020 -

La construcció del nou Mestalla torna a estar en el punt de mira. L’Ajuntament de València no està per la labor de requalificar novament els terrenys on es troba l’actual estadi del València C.F. i ampliar, així, el termini per a la construcció del nou Mestalla. I és que si no es compleixen els terminis fixats de l’ATE no sols suposaria la pèrdua de 89.000 metres quadrats edificables, sinó també més problemes econòmics per al club que perdria una important font de finançament.

El València C.F. ha de donar una solució al Nou Mestallla i complir els seus compromisos“, apuntava la vicealcaldessa Sandra Gómez en Eldiario.es. I és que en cas de no respectar l’acord, afegia, “l’Ajuntament es plantejaria des d’exigir al club acabar el camp, encara que siga sense finançament fins a instar-li a derrocar-lo o, fins i tot, traure a concurs la finalització de les obres. Totes són opcions molt complexes i ambigües jurídicament que s’analitzaran arribat el moment”.

Una posició que també comparteix l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que ha instat al club a reprendre les obres i complir amb els terminis marcats. “Vull dir-li a aquest senyor que viu a Singapur que ha de complir els compromisos” perquè en el cas de no fer-ho tot podria quedar anul·lat.

En 2009, el somni per construir un dels millors estadis del món, com així ho descrivien, s’esfumava amb l’arribada de la crisi. El Nou Mestalla, eixa obra faraònica que pretenia obrir les portes en 2011, es va quedar paralitzada durant una dècada. El president del club, Manuel Llorente, anunciava la paralització de les obres per no disposar dels diners necessaris. A la fi d’eixe mateix any, es va posar en venda el vell Mestalla per a finançar, d’aquesta manera, la construcció del nou estadi.

Des de llavors, han sigut moltes les anades i tornades del club respecte al Nou Mestalla. Tots i cadascun dels presidents han intentat posar en marxa aquest projecte, encara que sense èxit. Després de confirmar-se que el vell Mestalla havia d’estar demolit en 2023, l’Ajuntament de València i el València C.F. van començar la tramitació de llicències per a finalitzar el nou estadi.

La Generalitat Valenciana va aprovar l’ATE ‘València Club de Futbol’ en 2015, establint un termini de 10 anys per a executar tota l’operació. Així, els terminis que es van remenar era que la construcció del nou estadi estiguera finalitzada en 2021 perquè, entre 2023 i 2025, es derrocara l’actual estadi i es construïra els edificis d’habitatges previstos per a l’avinguda Aragó.

No obstant això, el mes de març passat, els plans es van truncar quan el club valencianista anunciava la fi de l’acord amb la cooperativa ADU Mediterráneo, que anava a adquirir els terrenys i, a més, anava a suposar una injecció pressupostària per al nou estadi. Recentment, des d’ADU Mediterráneo han anunciat que si es tanca l’operació en 2020, els terminis es podrian complir. “Enguany ho farem o no ho farem”.

Poc es coneix sobre com serà el nou Mestalla, encara que el que sí que es va confirmar en el seu moment és que l’aforament seria de 60.000 persones, i que s’acostarien les graderies al camp, ja que la pista d’atletisme inicial s’hauria suprimit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + cinc =

ccccinema
lleida 2020
activem alfafar