caixa popular

Cultura reconeix oficialment el Museu de Joan Fuster de Sueca

Cultura reconeix oficialment el Museu de Joan Fuster de Sueca
03/07/2017 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha reconegut el Museu Joan Fuster com a museu de la Comunitat Valenciana. La col·lecció museogràfica de Joan Fuster es troba dins de l’Espai Joan Fuster que es compon d’un Centre de Documentació, l’Aula Didàctica de Cultura Contemporània i el mateix museu.

L’Espai Joan Fuster és un referent cultural on es dóna a conéixer la figura, l’obra i la impactant repercussió de l’escriptor i assagista mitjançant els objectes personals, la seua biblioteca, documents gràfics i escrits que reclamen l’interés dels investigadors, estudiants i visitants.

El Museu Joan Fuster es troba en la planta baixa de l’Espai, ubicat en el número 10 del carrer de Sant Josep, on va transcórrer la vida de l’escriptor. L’espai expositiu està dividit en tres àmbits temàtics. ‘Vida’ és la sala que té com a base les seues dades biogràfiques, amb l’ascendència familiar, documents d’infància i de joventut. També recull mostres significatives de la correspondència amb amics, escriptors i artistes destacats.

En ‘Obra’ se situen les publicacions que es refereixen a l’autor. En una llibreria s’han agrupat els llibres publicats per l’escriptor, en les diverses edicions, les obres col·lectives en què va col·laborar o va prologar, les seues traduccions, revistes i estudis dedicats per diversos especialistes a la seua personalitat i la seua obra. Un mural recull les principals capçaleres de periòdics en què aparegueren articles seus durant molts anys d’activitat periodística professional.

En ‘Treball’ es mostren els articles, l’activitat docent, literària, de premsa i una pantalla serveix per a mostrar fotografies i escenes de l’escriptor en el seu treball. Mereix especial atenció l’exposició de la seua màquina d’escriure i altres utensilis de treball. També s’exposen unes seixanta pintures, dibuixos, gravats, escultures i altres obres d’art que durant molts anys ambientaren l’existència diària de Joan Fuster.

Les instal·lacions, el contingut i l’interés didàctic de la Casa Museu de Joan Fuster mostra tot el que és necessari per a ser considerada d’interés per als ciutadans i amb el reconeixement del museu s’aprofundirà en els treballs d’investigació i en la conservació dels seus documents.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats