25n
25N
25N

Cultura presenta la temporada 2017-2018 d'Alacant amb el lema 'Som Arniches'

Cultura presenta la temporada 2017-2018 d'Alacant amb el lema 'Som Arniches'
04/10/2017 -

El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, ha presentat al teatre Arniches la temporada 2017-2018 de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) a Alacant, acompanyat pel director general d’aquest, Abel Guarinos, i la coordinadora de la Unitat Territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo.

En l’acte s’han detallat les diferents propostes d’arts escèniques, música i cinema que es programaran a la ciutat d’Alacant per part de Cultura de la Generalitat. El teatre Arniches serà la seu central per a aquesta oferta cultural, però la programació de l’Institut Valencià de Cultura també estarà present en altres espais com el teatre Principal d’Alacant o l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA).

El lema d’aquesta nova temporada és ‘Som Arniches’, ja que, com ha explicat el secretari autonòmic, “hem desenvolupat una programació arrelada a la ciutat, on destaquen les creadores i els creadors valencians i que està dissenyada per a tota mena de públic”.

Abel Guarinos ha destacat que “presentem una programació de qualitat, vigorosa i atractiva que incideix en la majoria dels eixos bàsics del Pla estratègic cultural valencià 2016-2020 ‘Fes Cultura’, com ara la territorialització, la democratització de l’accés a la cultura o la cooperació institucional”.

Així, la coordinadora de la Unitat Territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo, ha comentat que “s’ha dissenyat una proposta cultural que s’articula en tres pilars fonamentals: l’exhibició de producció valenciana i de producció de l’Institut Valencià de Cultura, la potenciació del teatre familiar i una aposta per la programació de teatre i música de prestigi i qualitat, reconeguda amb diferents premis del sector”.

El teatre Arniches d’Alacant acollirà companyies valencianes reconegudes, però les alacantines tindran un pes molt important en la programació. En aquest trimestre, els espectadors de la ciutat i dels municipis de la comarca tindran l’oportunitat de gaudir d’obres com ‘Sedientos’, de Wajdi Mouawad, posada en escena per la companyia il·licitana La Ferroviària.

A més, les produccions de Teatre del Poble Valencià de l’Institut Valencià de Cultura seran part fonamental de la programació d’arts escèniques. La temporada s’obrirà amb la producció ‘Hamlet canalla’, de Manuel Molins. També el muntatge ‘Càries’, de Juan Luis Mira, un referent de l’escena contemporània d’Alacant, s’estrenarà al teatre Arniches amb un equip cent per cent alacantí.

Un altre vessant fonamental de la nova proposta cultural serà l’aposta pel públic familiar i infantil. Es trenca així l’absència de programació regular a la ciutat adreçada a xiquets i xiquetes. Amb el títol ‘Som menuts’ es presentaran espectacles frescos, alegres i reconeguts.

Destaquen, entre d’altres, ‘DOT’, de la Companyia Maduixa, guardonat amb el premi Max al millor espectacle familiar 2015; ‘Amour’, de la companyia Marie de Jong, que també va rebre aquest premi Max el 2016, o el circ de la companyia alacantina més reconeguda arreu del món, La Tròcola. Unes obres que estaran reforçades amb una campanya escolar amb propostes didàctiques en horari lectiu.

Finalment, l’Institut Valencià de Cultura porta a la ciutat d’Alacant produccions de primer nivell artístic per a garantir que la ciutadania de les tres grans àrees metropolitanes, però també de les comarques, puguen accedir a una programació cultural regular i de qualitat. El teatre Arniches acollirà grans noms de l’escena com ara María Cárdenas o Juan Mayorga.

Grans artistes que també formen part de la programació musical. Aquesta temporada el públic d’Alacant podrà celebrar els cinquanta anys de carrera de Maria del Mar Bonet, emocionar-se amb l’especial sensibilitat de Maria Arnal i Marcel Bagés i acompanyar Paco Muñoz en el seu comiat dels escenaris.

En aquesta línia del pla ‘Fes Cultura’, també es potenciarà la cooperació interinstitucional. Així, des del teatre Arniches, conjuntament amb el teatre Principal, s’ha impulsat un nou cicle destinat a dones creadores amb el títol ‘Juno a la tardor’. Una iniciativa en la qual participen quinze espais de les comarques alacantines i on es representarà l’obra ‘Una habitación propia’, a càrrec de Clara Sanchis, sota la direcció de María Ruiz.

Una cooperació que es manifestarà també amb la participació de l’IVC en festivals com Fogueres Culturals o el Festival de Teatre Clàssic d’Alacant, o en la col·laboració amb associacions culturals com Abril a Dansa, Atiende Alicante, Fundació Sambori, Tercera Setmana, Circarte o, fins-i-tot, amb els veïns del barri on s’ubica el teatre Arniches: Benalúa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 1 =