25n
25N
25N

Cultura demanarà a l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles i al Consell Valencià de Cultura un informe per valorar l'edifici del Metropol

Lucia Beamud, regidora de Llicències d’Activitats, mantindrà una reunió de treball la setmana vinent amb els promotors del projecte

Cultura demanarà a l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles i al Consell Valencià de Cultura un informe per valorar l'edifici del Metropol
10/02/2020 -

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha informat que la seua regidoria sol·licitarà un informe consultiu sobre la protecció de l’edifici del Metropol a l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles i també al Consell Valencià de Cultura. “Es tracta d’abastir a la ciutat del màxim nivell d’informes que garantisquen la protecció patrimonial d’aquest edifici, si així ho estimen en l’Acadèmia de Sant Carles i en el Consell Valencià de Cultura, tal com hem treballat des del passat mandat. El manteniment del Metropol és un dels temes prioritaris que hem tractat des de lluny en la regidoria”, ha dit la regidora Tello.

Segons ha explicat Tello, tant la Reial Acadèmia de Belles Arts com el Consell Valencià de Cultura són entitats consultives oficials que reconeix la Llei de Patrimoni i, per tant, els seus informes tenen un valor reconegut per la llei. “El patrimoni que configuren edificis com el del Cinema Metropol conforma una riquesa col·lectiva dels valencians i valencianes a la cultura de la ciutat de València. El seu valor, com a element d’identitat cultural, mereix la sensibilitat de les institucions i, per descomptat, de l’Ajuntament de València”, ha valorat Tello.

D’altra banda, la setmana vinent, la regidora de Llicències d’Activitats, Lucía Beamud, mantindrà una reunió de treball amb els promotors del projecte. La regidora Beamud continua el treball encetat en el passat mandat des d’aquesta regidoria, i està mantenint diverses reunions amb els promotors del projecte “per trobar la millor solució per a totes les parts, garantint que el Metropol es mantinga”.

Beamud ha explicat que, a través de la seua regidoria, “l’Ajuntament de València està intervenint entre la Fundació Goerlich i els propietaris de l’antic cinema Metropol per acostar postures pel que fa a la conservació de l’edifici, inclosos la façana i els elements de l’interior”.

“Tenim molt en compte el fet de ser un cinema històric, reformat en el seu dia pel prestigiós arquitecte Javier Goerlich, i per això, des de la regidoria de Cultura i de Llicències d’Activitats estem anant de la mà per garantir que aquest patrimoni no es perda, aplicant també el màxim diàleg amb els promotors de la iniciativa”, ha explicat Beamud.

Així, existeixen tres vies que l’Ajuntament està explorant hui en dia, la protecció històrica per la memòria o el seu interés afectiu; la protecció patrimonial si així ho estimen en l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles i el Consell Valencià de Cultura i per últim, les converses amb el promotor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 3 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
informacion coronavirus