25n
25N
25N

Cultura participa en el congrés internacional de 'Les rutes de la seda en la història de la península Ibèrica'

Cultura participa en el congrés internacional de 'Les rutes de la seda en la història de la península Ibèrica'
27/10/2016 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport participa en el congrés internacional de ‘Les rutes de la seda en la història d’Espanya i Portugal’, que se celebrarà des d’ahir fins al 28 d’octubre a València, i en la inauguració s’ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona.

La Conselleria col·labora amb la Universitat de València en l’organització d’aquest congrés l’objectiu fonamental de la qual és oferir una panoràmica completa sobre la investigació més recent en aquest àmbit.

En aquest sentit, la història de la relació amb la seda s’abordarà des del punt de vista econòmic, ja que s’estudiarà la influència exercida pel cultiu de la morera i la manufactura sedera; des del punt de vista comercial, ja que s’analitzarà la participació dels estats espanyol i portugués en les rutes internacionals de la seda; i finalment, la patrimonial, en valorar l’important llegat cultural que s’ha derivat d’aquestes activitats.

El congrés comptarà amb la participació d’especialistes de les universitats de València, Barcelona, Saragossa, Granada, Castella-la Manxa, Múrcia, Madrid i Lisboa, i estarà coordinat pels professors de la UV-EG Ricardo Franch i Daniel Muñoz. Aquesta diversitat geogràfica complementa la diversitat d’orientacions de les respectives investigacions.

Cultura pretén mitjançant la seua participació en aquest congrés contribuir a la promoció d’aquesta part tan genuïna del patrimoni cultural valencià, atés que pot suposar un important atractiu turístic, així com generar noves dinàmiques de relació internacional, tant comercial com cultural, entre els països que van formar part de la ruta de la seda.

La participació en aquest congrés forma part d’un programa més ampli d’activitats en què Cultura, a través de la Taula de Turisme Cultural, està col·laborant, i que inclouen exposicions, diversos congressos, actes públics i noves estratègies per a catalogar, posar en valor i donar a conéixer el patrimoni valencià relacionat amb la seda.

A més, la Conselleria s’ha sumat al grup de treball promogut per la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, que ha començat els tràmits per acollir-se a un programa europeu de promoció dels estudis sobre la seda i de promoció dels territoris que van estar vinculats a la ruta de la seda al llarg de la història.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + onze =