caixa popular

Cultura organitza les jornades '100 anys d'art rupestre a Castelló'

Cultura organitza les jornades '100 anys d'art rupestre a Castelló'
30/08/2017 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat amb la Universitat Jaume I de Castelló les jornades ‘100 anys d’art rupestre a Castelló la Valltorta-Morella la Vella’, que tenen lloc els dies 29 i 30 de setembre a la Sala Magna de la Universitat Jaume I i l’1 d’octubre al Museu de la Valltorta i la cova dels Cavalls.

Aquestes jornades científiques se celebren amb motiu del centenari del descobriment dels abrics de pintura rupestre del barranc de la Valltorta i Morella la Vella, reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquest esdeveniment s’engloba en l’Any Valltorta, que consisteix en activitats culturals, turístiques i educatives per a promoure aquestes pintures rupestres valencianes que són un referent internacional.

En aquesta trobada es posaran de relleu les principals tècniques innovadores de la investigació de les pintures rupestres i les vies d’estudi que es duen a terme a les universitats públiques valencianes. També inclouen un temps de debat sobre les ponències i tanquen amb la visita al Museu de la Valltorta i la cova dels Cavalls el dia 1 d’octubre. El termini d’inscripcions és de l’1 al 28 de setembre i es podran realitzar telemàticament a través de la pàgina web de l’UJI.

Les jornades compten amb les ponències de Bernat Martí i Rosa Enguix, del Museu de Prehistòria de València; Mauro Hernández, de la Universitat d’Alacant; Inés Domingo, de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats de la Universitat de Barcelona; Esther López, del Centre Nacional de Recerca Científica de la Universitat de Tolosa; Clodoaldo Roldán, de la Universitat de València; José Luís Lerma, de la Universitat Politècnica de València; Artur Oliver i Ferran Olucha, del Museu de Belles Arts de Castelló; Valentín Villaverde, de la Universitat de València; i Rafael Martínez, de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració; Josep Casabó, de la Unitat de Patrimoni Historicoartístic; així com Consuelo Matamoros i Pere M. Guillem, del Servei de Patrimoni Cultural de la Generalitat.

Per Cultura de la Generalitat, el centenari del descobriment dels abrics del barranc de la Valltorta no és només una celebració puntual, sinó una oportunitat única per tal de posar al lloc destacat que es mereixen les pintures rupestres i els diferents indrets on s’ubiquen, de manera que l’Any Valltorta siga el punt de partida per a impulsar la difusió d’aquest excepcional Patrimoni de la Humanitat de l’interior de les comarques de Castelló.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + deu =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios