25n
25N
25N

Cultura ofereix un mapa digital amb la informació de tots els museus reconeguts del territori valencià

El mapa conté una descripció general, l’horari, la ubicació i el contacte, i enllaça amb l’adreça web de cada museu

Cultura ofereix un mapa digital amb la informació de tots els museus reconeguts del territori valencià
13/05/2019 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha posat en funcionament un mapa digital que recull la informació de tots els museus i col·leccions museogràfiques reconeguts del territori valencià, coincidint amb la celebració del Dia dels Museus, el pròxim 18 de maig.

A la informació s’accedeix mitjançant el bàner del Dia dels Museus 2019 que està allotjat en el web de la Generalitat (www.gva.es), o a través de la pàgina de la Conselleria.

La cerca es pot fer directament sobre el mapa o seleccionant el municipi, la comarca o la província sobre els quals se sol·licite la informació. De cada museu i col·lecció museogràfica permanent s’obté una descripció general, l’horari, la ubicació, l’enllaç amb l’adreça web que conté les activitats de cada centre i altres detalls específics.

En total s’ofereix la informació de 273 museus i col·leccions: 86 a Alacant, 56 a Castelló i 131 a València.

Amb motiu del Dia dels Museus el pròxim 18 de maig, els museus gestionats per la Generalitat han programat per a aquesta setmana activitats, que es concentren principalment en el cap de setmana, relacionades amb el lema d’enguany ‘Els museus com a eixos culturals. El futur de les tradicions’.

Museu de Belles Arts de València

El Museu de Belles Arts de València romandrà obert el dia 18 de maig des de les deu del matí fins a la mitjanit. Ha programat visites especials a la col·lecció permanent per a adults el dia 18 de maig a les 10.30 hores i 13.00 hores i visites als tallers i magatzems a les 11.30 hores, a les 18.00 hores i a les 22.30 hores. Es requereix inscripció prèvia en el telèfon 96 387 03 00.

A més, el dissabte a les 12.00 hores actuarà la coral Amics de la Nau Gran al pati de l’Ambaixador Vich i a les 20.00 hores l’Orfeó Universitari de València.

El diumenge, a les 12.00 hores a la Sala Ribalta es representarà l’obra de teatre ‘Cinco Lobitos (La violación de Lucrecia)’, per la companyia Osaka Club.

Durant tot el cap de setmana es durà a terme una experiència de pintura col·lectiva dirigida per l’artista plàstica Tina McCallan en la qual 100 persones pintaran un quadrat en una gran tela de l’obra ‘Bacus Joven’, de Joaquín Agrasot, pintor oriolà de qui enguany es compleix el centenari de la seua mort. ‘Agrasot x 100’ no requereix coneixements tècnics de pintura i està oberta a tots els públics.

Museu de la Valltorta

El Museu de la Valltorta ha preparat per a dissabte a les 11.00 hores una demostració de les ferramentes prehistòriques de l’art llevantí al vestíbul del museu per a tot el públic i a la setmana següent, del 21 al 24 de maig, s’oferirà un taller de prehistòria per als escolars dels municipis pròxims.

Museu Arqueològic de Sagunt

El Museu Arqueològic de Sagunt amplia l’horari divendres, dissabte i diumenge de 10.00 a 22.00 hores.

A més, dissabte a les 10.30 hores es farà una visita guiada pel museu i el taller didàctic ‘Jornada d’un/a ciutadà/ana romà/ana’, dirigida als joves en risc d’exclusió social. Diumenge a les 12.00 hores es representarà l’obra teatral ‘Publio Cornelio Escipión’ al Museu de Sagunt’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + sis =

museo prehistoria