Cultura inicia les obres d'accessibilitat al Castell de Sagunt per a persones amb mobilitat reduïda

S’eliminaran els escalons actuals i es col·locaran baranes per a garantir la seguretat dels usuaris

Guardar

sg_cr_001
sg_cr_001

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport iniciarà hui dilluns les obres que permetran una millor accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda al castell de Sagunt.

Actualment en l'accés al castell, pel Centre de Visitants, hi ha unes plataformes metàl·liques amb escalons i pendents incompatibles per a l'ús de persones amb discapacitat funcional. Així mateix, es troba també una corba en el camí amb pendent superior al 20%, que haurà de ser adequada.

Atés que es tracta d'un recinte fortificat on hi ha forts desnivells en l'orografia del terreny, s'ha proposat l'alçat de les actuals plataformes per a suavitzar en la mesura que siga possible els pendents i en la zona de la corba es procedirà a un tractament de consolidació del terreny amb materials per tal d'evitar el lliscament en dies de pluja.

Les noves plataformes eliminaran els escalons actuals i s'hi col·locaran baranes per a garantir la seguretat dels usuaris. Aquestes hauran de tindre la suficient resistència i inèrcia per a suportar l'ús i trànsit d'un vehicle elèctric que facilite l'accés a persones amb mobilitat reduïda, vehicle que té previst adquirir la Direcció General de Cultura i Patrimoni i així permetre el recorregut per persones de mobilitat reduïda per l'interior del recinte del castell.

La Conselleria inicia ara aquestes millores perquè ja han acabat les obres que realitzava el Ministeri de Cultura a la porta principal del castell de Sagunt, per on els visitants tornaran a accedir al recinte.

El castell de Sagunt és una fortalesa que va ser declarat Monument Nacional en 1931. En l'actualitat es troba dividit en 7 places o recintes independents, i des del seu cim es contempla un paisatge d'horta i el mar Mediterrani.

Està rodejat per un quilòmetre de muralles de diferents èpoques i estils. Al seu interior es poden trobar restes iberes, romanes, medievals i modernes corresponents a les distintes cultures que en aquest es van assentar.

Arxivat a:

Destacats