25n
25N
25N

La cultura i la gastronomia valenciana, protagonistes a Alemanya

La cultura i la gastronomia valenciana, protagonistes a Alemanya
26/06/2018 -

València ha viatjat a Mainz (Alemanya) amb motiu de la celebració del 40ª Aniversari de l’agermanament entre ambdues ciutats. La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez s’ha traslladat a Mainz per a participar en els actes de commemoració, així com per a mantenir trobades institucionals i empresarials que afavorisquen les oportunitats de desenvolupament entre ambdues ciutats. En la delegació també participa el Regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, responsables de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible i de la Fundació Turisme València, així com la Fallera Major de València, Rocío Gil.

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha assenyalat que “des de l’Ajuntament de València i la regidoria de Turisme, considerem imprescindible potenciar i mantenir les relacions amb les nostres ciutats germanes, per a promoure l’intercanvi d’experiències en l’àmbit cultural, social i econòmic, afavorint un enriquiment mutu”.

Així mateix, ha afegit que “fer coincidir la festivitat més important de Mainz, amb la principal festa valenciana, les Falles, és una oportunitat per a maximitzar la visibilitat de València com a destinació davant el públic alemany. Volem que aquesta acció servisca de reclam perquè s’acosten a descobrir la cultura i la gastronomia”.

Enguany es compleixen 40 anys des de la signatura de l’agermanament entre València i Mainz, per la qual cosa ambdues ciutats han preparat activitats per a commemorar aquest aniversari. Per això, la ciutat de Mainz ha convidat a l’Ajuntament de València a participar en el Festival més important de la ciutat, el Festival de Johannisnacht (Festival en Honor a Johannis Gutenberg), que s’ha dut a terme aquest cap de setmana, concretament des del divendres 22, i que ha culminat este dilluns 25 de juny, amb la nit de focs artificials.

Així, les Falles han estat presents en Mainz durant tot el Festival gràcies a un monument, de vareta i cartó-pedra, obra de l’artista faller Ximo Esteve. El monument ha romàs sobre una plataforma flotant a la vora del riu Rhin des del dijous 21, i serà cremat, aquesta nit, minuts abans dels focs artificials que tradicionalment es disparen en Mainz el 25 de juny i que reuneixen a més de 70.000 espectadors. S’estima que prop de 500.000 persones han visitat el monument d’Esteve.

Es tracta d’una Falla carregada de simbolisme que inclou alguns elements identitaris i tradicionals de València. Representa, principalment escenes, espais i elements de la cultura valenciana: les Torres de Serrano, la Barraca Valenciana, el producte local (taronges i arròs); així com alguns protagonistes de la festa fallera: el faller (torrentí) i la fallera, les bandes de música, i els pirotècnics, posant en valor als professionals vinculats a la festa fallera.

A més, compta amb un ninot de Gutenberg, que ha sigut indultat i regalat al Museu Gutenberg, on romandrà exposat de manera permanent en record del 40 Aniversari de l’Agermanament entre Mainz i València. La figura de Johannis Gutenberg se salvarà de les flames i quedarà per sempre en Mainz com a regal de la ciutat de València, representant un element clau de la cultura valenciana, les Falles, que ja és Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO des de 2016.

Per la seua banda, Mainz també ha volgut obsequiar a València i ha fet lliurament d’un dels 50 cors realitzats per artistes locals per a recaptar fons per a la recerca sobre el càncer infantil; un cor dissenyat per Alfonso Mannella, que, d’una banda, porta il·lustrada una escena de Mainz en la qual apareix Gutenberg i la catedral, i per l’altre està representat la besada de Basquiat a Keith Haring en una foto de George Hirose: una besada en la templa, que para ell representa l’amistat i la convivència respectuosa més enllà de les fronteres del sexe, del color de la pell i la nacionalitat.

Així mateix, els ciutadans i ciutadanes de Mainz han pogut degustar la tradicional paella valenciana, gràcies al showcooking que s’ha organitzat en Jockel-Fuchs-Platz. Una paella valenciana solidària, ja que l’import recaptat es donarà a Förderverein für Tumor- und Leukämiekranke Kinder i. V. Mainz, entitat benèfica dedicada a promoure la recerca sobre càncer infantil, i a millorar les teràpies i l’atenció de xiquets afectats.

Mercat alemany i connectivitat

El 40ª Aniversari de l’agermanament entre València i Mainz ha sigut una fita rellevant per a intensificar la promoció de València com a destinació turística en el marcat alemany, al que s’han sumat també altres institucions turístiques. Així, l’Agència Valenciana de Turisme també ha col·laborat en els actes de promoció turística organitzats, donada la importància que aquest mercat té, no solament per a la ciutat, sinó també per a la Comunitat Valenciana.

Alemanya es va posicionar en 2017 com el quart mercat turístic per a València amb un total de 214.235 pernoctacions (+13,1% respecte a 2016) i 68.192 viatgers (+8,6%). En el que va d’any, fins a abril de 2018, el mercat alemany ha experimentat un potencial increment, sent el que més creix en nombre de pernoctacions (+28,9%), que ja se situen en 68.146, i aconseguint un total de 21.378 viatgers (+20,4%).

En els últims anys, el potencial d’aquest mercat s’ha vist acrescut per l’important increment i millora de la connectivitat aèria, gràcies a les connexions “punt a punt” de Ryanair (a aeroports com Berlín, Köln/Bonn, Hamburg, Frankfurt i Weeze), i a les connexions de l’aerolínia bandera alemanya, Lufthansa, que va començar amb un vol diari a Frankfurt i aquest estiu 2018 oferirà tres vols diaris i un vol diari a Munic, així com les connexions d’Eurowings (Grup Lufthansa) amb Stuttgart i Düsseldorf.

València estarà connectada enguany amb 9 aeroports alemanys, amb quasi 500.000 places aèries (el segon mercat internacional en capacitat aèria després d’Itàlia), de les quals, quasi el 50% (240.000 places), són amb les connexions amb l’aeroport de Frankfurt.la ciutat de Mainz està en l’àrea d’influència de l’Aeroport de Frankfurt, per la qual cosa la població resident en aquesta zona són clients potencials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − dinou =

CCCC
torrent