25n
25N
25N

Cultura Festiva ultima les bases per seleccionar les falles municipals de 2021

Les bases permetran els artistes interessats avançar en els seus projectes i, quan acabe la suspensió de terminis administratius, presentar les seues candidatures

Cultura Festiva ultima les bases per seleccionar les falles municipals de 2021
29/04/2020 -

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha anunciat aquest dimecres que han conclós els treballs per definir les bases per a seleccionar les falles municipals de l’any que ve, cosa que permetrà la seua aprovació imminent. “D’aquesta forma traslladem un missatge de certesa i tranquil·litat als artistes fallers, que són protagonistes essencials de les Falles”, ha afirmat.

Com és conegut, en l’actual situació sanitària la declaració de l’estat d’alarma va suposar la suspensió dels terminis administratius, el que en la pràctica suposa que no es pot obrir cap procediment que oferisca un termini de temps a persones o empreses interessades a participar en qualsevol concurs públic de les administracions públiques. En aquest sentit, Galiana ha explicat que una vegada s’aproven les bases d’ací a poc temps, els artistes fallers interessats podran avançar en la preparació dels seus projectes per a, una vegada concloga eixa suspensió dels tràmits administratius, poder presentar les seues candidatures a les falles gran i infantil que es plantaran en la plaça de l’Ajuntament l’any que ve. Les bases contemplen els mateixos pressupostos dels dos darrers anys

Galiana ha recordat el diàleg constant que hi ha amb el Gremi d’Artistes Fallers, amb què es consensuen les bases des del mandat anterior. També ha ressaltat que la decisió final sobre els projectes seleccionats correspondrà a un jurat tècnic, despolititzat i amb paritat de gènere (conformat per representants del món artístic, faller i creatiu) que, entre altres qüestions, valorarà la sàtira de l’obra en conjunt, la claredat conceptual i la singularitat de la idea plantejada, la integració de l’obra en l’espai públic en què ha d’instal·lar-se, la qualitat compositiva i espacial o la facilitat de recorregut, accessibilitat i relació visual des de l’exterior. També es tindrà en compte un any més l’adequació dels materials amb què es construïsca l’obra a la Cremà més neta i respectuosa possible amb el medi ambient, per minimitzar l’emissió de gasos contaminants derivats de materials químics de mala combustió, per la qual cosa es valorarà l’ús de materials naturals, tant en la construcció d’estructures i suports com en cobertures, preparacions i acabats pictòrics. A més, també s’avaluarà l’ús de recursos que afavorisquen la interacció de l’obra amb el públic.

Una vegada concloga la suspensió dels tràmits administratius s’obrirà un termini de deu dies hàbils perquè tots els artistes i equips multidisciplinars interessats puguen presentar els seus projectes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 6 =

museo prehistoria
museo prehistoria