25n
25N
25N

Cultura impulsa una convocatòria que seleccionarà 100 continguts culturals en format digital

Cultura impulsa una convocatòria que seleccionarà 100 continguts culturals en format digital
22/04/2020 -

La Generalitat ha impulsat una nova acció inclosa en el paquet de mesures ‘reaCtivem’ per a fer front als efectes que provoca en el sector cultural la paralització d’activitat generada per la COVID-19.

En aquest cas, es tracta de potenciar la visualització d’obres artístiques de creadores i creadors nascuts o residents al territori valencià mitjançant la convocatòria de ‘#CMCVaCasa’, ‘Cultura online’, que ha preparat el Consorci de Museus. Compta amb una dotació de 100.000 euros per a seleccionar 100 continguts del camp de les arts visuals, que siguen susceptibles de ser mostrats digitalment.

El resultat d’aquesta convocatòria permetrà difondre en les xarxes i en les plataformes digitals de Cultura de la Generalitat i del Consorci de Museus l’activitat artística seleccionada per a posar-la al servei del públic i, alhora, contribuir a la generació de continguts de creació contemporània.

La secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, ha destacat que “cal donar solucions concretes a cada sector cultural afectat per la situació en la qual ens trobem i som molt conscients que els creadors i creadores ara mateix tenen molt poc marge de maniobra per a donar sortida a les obres que estan desenvolupant, per això volem arribar al màxim nombre d’artistes i posar-hi el nostre granet d’arena”.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha manifestat que “la circumstància actual, provocada per la crisi sanitària, ens ha obligat al tancament d’espais culturals i al confinament general de la ciutadania, la qual cosa ha provocat no sols l’alentiment de l’activitat econòmica, sinó també la limitació en l’accés a la cultura. Des de les institucions culturals, des del Consorci de Museus, estem reinventant-nos per a buscar noves eines d’accés a la cultura en benefici de la ciutadania i, d’altra banda, estem impulsant noves vies de col·laboració i de suport al sector creatiu a la nostra Comunitat per a evitar la seua paralització”.

La remuneració per a cadascun dels continguts culturals seleccionats serà de 1.000 euros i se seleccionaran les obres atesa la qualitat i l’interés del projecte, el contingut innovador, la capacitat d’experimentació en llenguatges i la seua contribució a divulgar el panorama creatiu valencià.

Pérez Pont hi ha afegit que “la nova convocatòria ‘#CMCVaCasa’ pretén seleccionar un ampli nombre de propostes que abastisquen, tant des de la teoria com des de la pràctica, les diferents àrees en l’àmbit de les arts visuals”.

Poden optar a la convocatòria persones nascudes o residents a la Comunitat Valenciana, així com projectes de galeries de la Comunitat Valenciana, que desenvolupen el seu treball en el camp de les arts visuals en sentit ampli (teoria i pràctica).

Atenent el compromís de vetlar pels criteris d’igualtat de gènere, la meitat dels continguts seleccionats correspondran a creacions realitzades per dones i l’altra meitat, per homes.

Els creadors i creadores que s’hi vulguen presentar hauran d’accedir a la plataforma en línia de la qual disposa el Consorci de Museus per a convocatòries públiques.

Es donarà un termini de presentació de 10 dies naturals a partir de l’endemà de la seua publicació en el DOGV i un jurat, compost conforme als criteris que estableix el codi de bones pràctiques en la cultura valenciana, resoldrà la selecció d’entre els participants. La plataforma en línia permet l’accés, la valoració i la votació dels membres del jurat, i es podrà realitzar una reunió per a la deliberació final a través d’una videoconferència.

El jurat estarà integrat per professionals de diferents camps de la creació contemporània, i presidit per la presidenta de la Comissió Cientificoartística del Consorci de Museus, que garantirà la presència de representants de la societat civil, de persones expertes en la matèria i de la institució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

museo prehistoria