25n
25N
25N

Cultura comença la declaració de Ben d'Interés Cultural Immaterial la 'Romeria de les Canyes de Castelló'

Cultura comença la declaració de Ben d'Interés Cultural Immaterial la 'Romeria de les Canyes de Castelló'
04/08/2016 -

La Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport ha publicat aquest dimecres en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana la resolució per la qual s’inicia l’expedient per a declarar com Bé d’Interés Cultural (BIC), amb categoria de Ben Cultural Immaterial, la ‘Romeria de les canyes de Castelló’.

El conseller Vicent Marzà ha destacat que “era fonamental agilitar els tràmits de declaració BIC a la Romeria perquè és un atractiu cultural i turístic que cal preservar i potenciar com es mereix”.

La Romeria de les canyes, que se celebra el primer diumenge de les Festes de la Magdalena, constitueix hui en dia una de les més simbòliques senyals d’identitat de la ciutat de Castelló. El calendari festiu valencià presenta nombroses rogacions i peregrinacions, resta d’antigues celebracions penitencials, en les quals els nostres ancestres demanaven a la divinitat i als seus intermediaris, la Verge i els sants, la protecció sobrenatural per a aconseguir salut, pau i pluja del cel suficient, perquè les collites arribaren a bon terme. Les hi ha originades en la baixa Edat Mitjana, els seus rituals així semblen testimoniar-ho i es fonamenten en la indigència humana davant les catàstrofes col·lectives.

Aquestes peregrinacions són expressió de la religiositat del poble i constitueixen un ric apartat del patrimoni espiritual. Són mostres de seculars costums conservats gràcies al fervor popular. Tradicions molt arrelades que tenen establits de forma seqüencial, precisa i ordenada cadascuna de les seues celebracions, descansos, menjars i actes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =