25n
25N
25N

Cultura celebrarà "festivals de benvinguda" per a reobrir els espais culturals i "donar suport" al sector

Cultura celebrarà "festivals de benvinguda" per a reobrir els espais culturals i "donar suport" al sector
06/05/2020 -

La Generalitat Valenciana té previst celebrar una sèrie de “festivals de benvinguda” quan puguen reobrir els espais culturals després del seu tancament per la pandèmia de Covid-19 i donar suport d’aquesta manera al sector.

Així ho ha manifestat el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, qui ha comparegut aquest dimecres en la Diputació Permanent de Les Corts Valencianes per a donar compte de les mesures del seu departament davant la crisi del coronavirus.

En l’apartat cultural, Marzà ha destacat l’engegada del pla ‘reaCtivem’ per a no deixar arrere, ha remarcat, un sector “essencial” i que ja pateix precarietat, fins i tot, quan l’economia va bé.

A més, ha avançat que s’està treballant en una programació de festivals “en tot el territori” on haurà propostes d’arts escèniques, música i audiovisual. “Si el context sanitari ho permet, donarem la benvinguda a la reobertura dels espais culturals” amb aquestes activitats, ha apuntat.

Marzà ha animat als ajuntaments perquè seguisquen aquest model, especialment aquells que formen part del Circuit Cultural Valencià, amb la finalitat de poder reprendre l’oferta cultural després del confinament.

‘LES ARTS VOLANT’

Un altre aspecte en el qual s’està treballant, comenten des de la Conselleria d’Educació, és que el programa d’òperes itinerants ‘Les Arts Volant’ arribe a totes les poblacions que han sigut i seran capitals culturals valencianes.

En l’àrea d’Esport, Vicent Marzà ha recordat que es mantenen les ajudes als esdeveniments esportius que tenen la col·laboració de la Generalitat encara que no es puguen celebrar, i s’abonarà la part de les despeses realitzades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × dos =