caixa popular

Andrés Fernández: 'Les tècniques de cultiu li donen un toc especial a la tomaca del Perelló'

El I Congrés de la Tomaca Valenciana se celebra, hui, al Perelló

Andrés Fernández: 'Les tècniques de cultiu li donen un toc especial a la tomaca del Perelló'
17/05/2017 -

El Perelló acull hui, 17 de maig, el seu I Congrés de la Tomaca Valenciana, una iniciativa promoguda per la Cooperativa Unió Protectora del Perelló, que comptarà amb representants de la Conselleria d’Agricultura, de la Universitat Politècnica de València, així com d’experts del sector de la agroalimentació. I és que aquesta jornada s’ha proposat portar al més alt a la tomaca valenciana.

Com no podia ser d’una altra manera, l’Ajuntament del Perelló també ha volgut col·laborar en aquesta gran proposta. València Extra ha parlat amb Andrés Fernández, Alcalde del Perelló, que ens ha expressat la seua il·lusió per aquest congrés. ‘La iniciativa d’aquesta jornada la va tenir la Cooperativa Unió Protectora del Perelló. Nosaltres, des de l’Ajuntament, ens hem limitat a col·laborar, facilitant-los el local i les infraestructures necessàries. Personalment, em sembla meravellós. Tot el que es faça per a promocionar el nostre producte, i el nostre poble és estupend’.

Així mateix, ha afegit que ‘si aquest Congrés de la Tomaca Valenciana començara a créixer i, a poc a poc, començara a ser més conegut, es podria traduir en un increment del turisme. Per això, és tan important el boca a boca, així com la difusió per part dels mitjans de comunicació’.

La tomaca valenciana del Perelló té una gran singularitat en el seu cultiu, que ho fa únic i especial, en comparació d’altres tomaques. D’acord amb l’Alcalde del Perelló, ‘estem parlant d’una tomaca que es cria en l’arena de la platja, i que és regat per les aigües de l’Albufera. Això, juntament amb les tècniques naturals de cultiu, li donen un toc especial a la nostra tomaca, que es caracteritza per la seua dolçor i la seua pell fina, així com per la seua carnositat i la seua textura tan especial’.

La inauguració del I Congrés de la Tomaca tindrà lloc a les 08.45 hores en el Centre Cultural ‘Cines Avenida’. Durant la jornada, s’abordaran aspectes com el cultiu de la tomaca o la història dels seus orígens, posant punt final amb una visita als hivernacles on es produeixen els cultius d’una de les millors tomaques d’Espanya.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =

Paiporta
Tardor
cultura als barris