25n
Orgull
Orgull

Cullera reprén el Certamen de Bandes de Cinema

En aquesta XI edició, suspesa l’any passat per la pandèmia, competiran la Unió Musical Lira Realense de Real i la Societat Musical Santa Cecilia de Macastre

Cullera reprén el Certamen de Bandes de Cinema
13/07/2021 -

L’onzena edició del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’ – Memorial Rafael Talens Pelló reunirà a les agrupacions Unió Musical Lira Realense de Real i la Societat Musical Santa Cecilia de Macastre, les quals es disputaran el primer premi d’aquesta edició que es va anul·lar l’any passat a conseqüència de la situació sociosanitària provocada per la pandèmia.

El certamen se celebrarà la nit del 24 de juliol a partir de les 22.00 hores i serà en un espai únic a l’aire lliure com ho són els Jardins del Mercat. A causa de les restriccions Covid-19, l’aforament és limitat i les entrades ja estan exhaurides.

La cita bandística consisteix en la interpretació d’un pasdoble del compositor cullerenc Rafael Talens, a escollir per les societats, i d’una banda sonora d’una pel·lícula sincronitzada amb la projecció d’imatges de la mateixa, que en aquest cas ambdós han apostat per la música de John Williams.

La Lira Realense interpretarà ‘Gloria Ramírez’ i ‘Star Wars Episodio VII (El despertar de la fuerza)’, mentre que la Santa Cecilia de Macastre tocarà ‘Rojosa’ i ‘The Jones Symphony (Indiana Jones y la calavera de cristal, i Indiana Jones y la última cruzada).

Premis i jurat

La participació en el certamen cullerenc ja implica una subvenció per a cada societat de 2.000 euros. A més, el guanyador rebrà 4.000 euros i el segon classificat s’emportarà 2.000.

El tribunal del certamen estarà format pel catedràtic dels conservatoris superiors de València i Madrid, José Martí Soriano, el compositor i director de la Societat Ateneo Musical de Cullera, Ferrer Ferrán, i el director de la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera, Carlos Garcés.

Homenatge a Ennio Morricone

Com és habitual, l’audició es tanca amb la participació, fora de concurs, d’una de les dues societats musicals de la ciutat. Enguany serà el torn de la Banda Juvenil de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera que faran un homenatge al compositor italià Ennio Morricone (1928 – 2020) un any després de la seua mort.

Reconegut internacionalment per les seues grans obres musicals i èxits en el món del cinema, les peces que es podran escoltar seran arranjaments de ‘Por un puñado de dólares’, ‘Cinema paradiso’ i ‘El bueno, el feo y el malo’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =