25n
25N
25N

Cullera reduirà un 40% la llum als carrers durant la vigència de l’estat d’alarma

L’ajuntament implementa un pla d’estalvi energètic que començarà a aplicar-se a partir de hui

Cullera reduirà un 40% la llum als carrers durant la vigència de l’estat d’alarma
17/03/2020 -

L’Ajuntament de Cullera activarà a partir de hui un pla d’estalvi energètic que reduirà un 40 % la llum als carrers durant la vigència de l’estat d’alarma. La iniciativa s’ha posat en marxa aprofitant el decret aprovat pel Govern que regula la limitació de la llibertat de circulació de la ciutadania per les vies d’ús públic.

Tal com ha explicat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, el pla permetrà abaratir la factura elèctrica aprofitant la reducció de flux de gent pels carrers, dels desplaçaments i de la vida social. Mayor ha assenyalat que «l’actuació suposarà un estalvi mensual al voltant dels 20.000 euros».

Hui ja s’apagaran per complet les llums ornamentals dels edificis emblemàtics de la ciutat com el Castell, la Casa de l’Ensenyança, la Casa Consistorial, la Torre del Marenyet, etc.

La reducció de l’enllumenat públic als carrers de tot el terme municipal començarà a produir-se a partir de demà a les 20.00 hores.

L’alcalde ha manifestat que l’estat d’alarma és una oportunitat per a reduir el consum elèctric i que això supose un estalvi per a les arques públiques. «És innecessari mantindre tot l’enllumenat públic del poble a ple rendiment sent conscients que la crisi del coronavirus i l’estat d’alarma ens demana que ens quedem a casa», ha puntualitzat.

En esta línia, Mayor també ha destacat que les Administracions locals han de ser proactives en estos contextos i desenvolupar plans estratègics extraordinaris que facen d’estes situacions oportunitats per al bé comú.

Esta actuació se suma a la bateria de mesures que està prenent el consistori al llarg de l’última setmana en relació a la crisi del Covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 8 =