25n
25N
25N

Cullera posarà en marxa el seu mercat de proximitat

Cullera posarà en marxa el seu mercat de proximitat
07/04/2017 -

Crear un nou espai de comercialització dels productes agraris locals on els llauradors puguen vendre les seues collites sense intermediaris. És l’objectiu del Mercat de la Fruita i la Verdura, una iniciativa que impulsa la regidoria d’Agricultura que gestiona Marc Joan i que es posarà en marxa d’ací poc de temps.

«Estos espais comercials ja estan funcionant amb èxit a grans ciutats com València i a Cullera, on el nostre camp oferix productes de qualitat, tenim un potencial enorme perquè la iniciativa funcione en benefici dels llauradors, dels consumidors i de l’economia local», ha manifestat Joan.

Este dimecres es va fer el primer pas per a posar en marxa el mercat amb una primera presa de contacte entre la regidoria i els interessats a vendre les seues collites. L’expectativa suscitada ha estat important i ja són diversos els agricultors que han manifestat la seua predisposició a participar-hi.

La voluntat de la regidoria és que el disseny del projecte es realitze des del consens amb els venedors, els quals aportaran la seua visió sobre com haurà de desenvolupar-se el mercat de proximitat.

Cada dissabte

El plantejament inicial passa per la ubicació del mercat en la zona de vianants de l’avinguda 25 d’abril, en els voltants de la plaça Andrés Piles, el nexe d’unió entre els barris de la Vila i l’àrea turística de Sant Antoni, va comentar Marc Joan durant la trobada.

Esta elecció provisional es fonamenta en l’estratègia comercial municipal de derivar el flux de turistes de la franja costanera fins a l’interior del nucli urbà, tot i que l’emplaçament haurà de ser aprovat finalment pels interessats.

«L’avantatge que tenim a Cullera és que des de l’abril fins a l’octubre hi ha un gran volum de població visitant i això fa més atractiva la venda», ha valorat el regidor. En principi la idea és que el mercat es munte cada dissabte al matí.

Joan estima que el mercat podria començar amb una vintena de venedors, donant sempre prioritat als productors locals. El tipus de producte que es pretén posar a la venda haurà de ser tradicional amb cabuda tant per a la producció convencional com l’ecològica.

«D’esta forma, oferim al sector agrari un espai on sense necessitat d’intermediaris puguen oferir directament al client els productes de la nostra horta a uns preus justos que contribuïsquen a dignificar la professió i, al mateix temps, posen a l’abast del consumidor fruites i verdures de qualitat i amb totes les garanties», conclou Joan.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =