25n
25N
25N

Cullera rep en Fitur la condició de municipi turístic de la Comunitat Valenciana

La capital turística de la Ribera quinta destinació turística del territori valencià a rebre aquesta distinció

Cullera rep en Fitur la condició de municipi turístic de la Comunitat Valenciana
20/05/2021 -

Cullera torna a ser protagonista en la Fira Internacional de Turisme 2021 (FITUR) celebrada en Madrid amb una gran notícia per a l’impuls turístic de la ciutat. La Generalitat Valenciana l’ha reconegut amb el distintiu ‘Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana’, una acreditació amb la qual a hores d’ara soles compten, junt amb Cullera, València, Benidorm, Gandia i Benicàssim, i que permetrà accedir a fons de cooperació de les administracions públiques en matèria de turisme i participar de projectes que ajuden a millorar Cullera com a destinació turística intel·ligent.

Al pavelló central de FITUR i amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor ha valorat aquest reconeixement “que ens dona encara més valor com a municipi turístic de referència”. Fent referència a l’obtenció d’aquest distintiu, el primer edil ha assenyalat que suposa “un repte” que permet al municipi seguir amb el full de ruta marcat en els darrers i els pròxims anys basat en “una destinació turística atractiva, intel·ligent, sostenible, de qualitat i d’avantguarda”.

La màxima autoritat local també ha esperançat que aquest siga un pas més per millorar el finançament dels municipis turístics per a poder ser més competitius. “El reconeixement ve emparellat amb l’anhel d’eixe infrafinançament que tenim els municipis turístics quan acollim durant moltes èpoques de l’any a un volum poblacional molt elevat. Això fa que siguem els mateixos Ajuntaments qui posem recursos públics per poder abastir tota la demanda i serveis del sector turístic i de la gent que ens visita”, defensa Mayor.

Per altra banda, Colomer ha donat l’enhorabona a l’Ajuntament i a la ciutadania de Cullera perquè suposa “una voluntat inequívoca de futur, de confiança en el sector turístic, de voler fer els deures i saber interpretar els temps en els quals estem”. El secretari autonòmic ha insistit que Cullera ha entés quin és el camí dels canvis en l’oferta i la demanda, la tecnologia, les necessitats de les persones, de la governança compartida, de la sostenibilitat, accessibilitat o de la lluita contra l’intrusisme en el sector, i treballa per aconseguir-ho “perquè la ciutat turística ha de ser proactiva”.

Per a Colomer, aquest estatus “eleva el llistó de responsabilitat i qualificació de la destinació, i Fitur és la millor targeta de presentació o passaport de futur d’una ciutat amb potencial, preparada i que vol rebre un turisme més exigent”.

‘Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana’

La població turística fidel, el nombre d’allotjaments turístics i de segones residències, atractius turístics de primer ordre com les platges, els paratges naturals, el patrimoni cultural i museístic o les festes, l’aposta per la sostenibilitat i pel turisme intel·ligent, l’accessibilitat, la informació, i la contínua millora i esforços per la qualitat dels serveis que presta la ciutat són alguns dels factors que s’han tingut en compte.

De fet, un dels seus principals aparadors com ho són les platges acaben de revalidar sis banderes blaves situant-la en el top 3 del litoral valencià un any més. Atractius que es sumen a altres recursos naturals de parada obligatòria com el Cap de Cullera, l’Estany, la desembocadura del Xúquer, la muntanya o l’entorn del Parc Natural de l’Albufera; espais emblemàtics i històrics com el Castell, el Far o la Cova-Museu del Pirata Dragut; i d’altres com les Festes Majors, les Falles, festivals musicals punters, activitats nàutiques i rutes senderistes i, naturalment, la gastronomia.

Mayor també ha posat èmfasi en el fet que són molts motius pels quals voler passar unes vacances a Cullera. “Des del turisme familiar al turisme jove i d’oci, poder-se menjar un bon arròs, experiències i activitats aquàtiques, rutes senderistes i paisatges, patrimoni cultural o les platges. Tot això combinat amb les condicions climatològiques que tenim sempre ens situa entre els destins per excel·lència del litoral mediterrani”, defensa l’alcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 1 =