25n
25N
25N

Cullera es prepara per a acollir un dels concerts més importants dels últims temps

Cullera es prepara per a acollir un dels concerts més importants dels últims temps
25/03/2017 -

La crème de la crème de les societats musicals valencianes ha presentat este divendres una de les iniciatives més potents dels últims anys per a promocionar i posar en valor la música bandística. El Centre Cultural la Beneficència de València ha acollit la presentació del projecte «A tres bandes», un circuit de concerts protagonitzat per les sis societats musicals de Buñol, Cullera i Llíria (l’Armónica, l’Artística, l’Ateneu Musical, Santa Cecília, la Unió i la Primitiva), el conegut com a G6, que es desenvoluparà entre 2017 i 2019.

Precisament, Cullera acollirà el primer concert el pròxim 8 de juliol amb l’actuació de la Societat Ateneu Musical de Cullera, l’Artística de Buñol i la Unió Musical de Llíria. «Serà un dels concerts més importants dels últims temps», ha valorat l’alcalde, Jordi Mayor, pel fet que sobre l’escenari podran vore’s algunes de les bandes més importants del món.

Mayor, qui ha intervingut en representació de la localitat, ha destacat que el circuit és un projecte «per a totes les bandes valencianes», incloses aquelles xicotetes, ja que s’ha pensat per a posar en valor este patrimoni cultural i projectar-lo no sols a la resta d’Espanya sinó també al món.

En eixe sentit, Mayor ha defensat que «lluny de ser un ajuntament endogàmic, a Cullera invertim una gran quantitat de diners en activitats musicals que no sols beneficien a les nostres societats sinó també a moltes altres de fora del nostre municipi». Al respecte, ha posat com a exemples esdeveniments tan importants com el certamen nacional de bandes, el més antic d’Espanya; el Cicle de Concerts d’Hivern o el Certamen Nacional de Música de Cinema.

L’alcalde ha mostrat la seua convicció que la promoció de la cultura musical no pot quedar-se dins els límits del terme municipal i una població tan amant de la música com ho és Cullera ha de tindre una visió «més universal» i això, ha assenyalat, «és el que estem fent amb el projecte A tres bandes».

El circuit ompli un buit existent en el món bandístic de la Comunitat Valenciana donat que permetrà al públic disfrutar dels millors músics del moment en una gira que tindrà lloc a les localitats implicades.

Projecció positiva

L’acte d’este divendres també ha comptat amb la presència del president de Les Corts Valencianes, Enric Morera, qui ha destacat la «innovació» que el projecte suposa. Morera ha deixat palés el suport del parlament valencià a la iniciativa i ha subratllat que implica una projecció «positiva» del nostre poble. També esta mateixa setmana, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el de la Diputació, Jorge Rodríguez, s’han posat a disposició dels ajuntaments impulsors i de les societats per ajudar-los en el llançament i consolidació del circuit.

A la Beneficència també s’han donat cita els presidents de les societats musicals, entre ells els cullerencs Juan Palomares, de l’Ateneu, i Francisco Rico, de Santa Cecília, així com la regidora d’Activitats Musicals, Sílvia Roca i els alcaldes de les localitats implicades i membres del Consell, la Diputació i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana amb el seu president, Pedro Rodríguez, al capdavant.

Cullera constituirà una comissió de treball per a organitzar el concert inaugural d’A tres bandes i estudia millores tècniques per a optimitzar l’acústica en els Jardins del Mercat, el recinte on tindrà lloc l’esdeveniment, ha avançat Sílvia Roca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 4 =