25n
25N
25N

Cullera crea la major borsa d'aparcaments pròxima al centre

Cullera crea la major borsa d'aparcaments pròxima al centre
26/06/2020 -

L’Ajuntament de Cullera està decidit a minimitzar la problemàtica històrica de l’aparcament al municipi i per això ha creat la major borsa de places d’aparcaments pròxima al centre de la ciutat.

La ciutadania de Cullera compta des de hui amb 300 places més d’estacionament gratuït a tan sols tres minuts caminant del centre. El consistori ha creat dos nous aparcaments en la zona del Prado i al costat de l’IES Llopis Marí.

La creació d’aquesta nova zona d’estacionament és estratègica perquè se situa en un punt molt pròxim al centre on s’emplacen, entre d’altres, els edificis administratius, nombrosos comerços, locals de restauració o les entitats bancàries i que també afavorirà als usuaris de la piscina municipal i de l’IES Llopis Marí.

A més, tal com ha explicat l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, sobretot és un pas més per a cosir les dues parts de la ciutat. «L’altra part del riu sempre s’ha anomenat com una cosa que pareix que estiga lluny i el que fem amb aquesta iniciativa, amb la reforma del Pont de Pedra i amb altres projectes que esperem començar prompte és dignificar aquesta zona», ha destacat la màxima autoritat local.

I és que aquesta intervenció també va acompanyada de la recent rehabilitació integral del Pont de Pedra per a fer-lo més accessible, més segur, accessible i més atractiu per al pas de vianants.

El responsable de la política urbanística del municipi, Bernat Escolá, ha afirmat que per la ubicació i per la quantitat de noves places són uns aparcaments que donaran tranquil·litat a la ciutadania i serviran per a descongestionar el poble.

Pla Aparca

Amb aquesta actuació s’amplia la bossa d’estacionament en una ciutat que té entre els seus principals problemes, precisament, un dèficit en el nombre de places per a aparcar. Una falta deguda a les característiques orogràfiques del municipi i a un plantejament urbà que en el passat no va contemplar un creixement tan gran del nombre de cotxes.

L’equip de govern, conscient d’aquesta situació que viu la localitat, va dissenyar a finals del 2018 el Pla Aparca, un projecte amb el qual pretén crear 800 noves places d’aparcament en diferents barris de la ciutat i que la majoria ja estan al servei de la ciutadania.

Mayor ha manifestat que l’obertura d’aquests dos pàrquings públics a l’altra part del riu formen part d’aquest projecte començat en anys anteriors com el pàrquing del Raval, el canvi d’estacionament en el barri de la Bega que facilità que en molts carrers es duplicaren els llocs d’aparcament o els dos pàrquings que s’acaben de posar en funcionament al Marenyet i l’Estany.

En definitiva, «ampliar la bossa d’aparcament en tots els barris als quals puguem arribar per a facilitar la vida de la gent», ha dit Mayor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + quatre =

bombers
CCCC
Valencia activa