25n
25N
25N

Cullera donarà una ajuda de 100 euros per plaça hotelera

El govern local inclou al sector de l’allotjament en el pla de rescat de l’economia local després del tancament forçós per la crisi sanitària

Cullera donarà una ajuda de 100 euros per plaça hotelera
06/04/2020 -

El pla Recupera’t d’impuls de l’economia local llançat per l’Ajuntament de Cullera per a fer front a l’efecte de l’actual crisi sanitària inclou una ajuda de 100 euros per plaça hotelera.

D’aquesta forma, el consistori és el primer d’Espanya a articular un programa específic per a ‘rescatar’ a un dels sectors més afectats pel tancament forçós al qual s’ha vist abocat per la COVID-19.

Hotels, aparthotels, hostals i pensions podran optar a aquesta subvenció que s’estén a les prop de 1.500 places reglades amb les quals compta el municipi.

Les pèrdues en el sector hoteler són destacables, ja que el confinament ha coincidit amb un dels períodes més propicis per a la facturació d’aquestes empreses: la Setmana Santa. Prèviament, la cancel·lació de les falles també va fer mossa en uns establiments que travessen pel pitjor moment.

«Som conscients de les grans dificultats per les quals travessa el sector de l’allotjament per això hem inclòs una partida econòmica en el nostre pla de rescat per a pal·liar en la mesura que siga possible els efectes de facturació zero que registraran aquestes empreses turístiques mentre dure la situació actual», ha assenyalat avui l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

«El consistori no pot quedar impassible davant un sector que per primera vegada en la seua història tindrà una ocupació del 0% i que és un pilar fonamental de la nostra economia», ha afegit el primer edil.

«Ajudar al sector turístic és una de les nostres grans prioritats. Per això, a més del pla de rescat impulsarem encara més la promoció de la marca turística de manera que Cullera es posicione com una de les destinacions de referència en el mercat nacional», ha detallat la màxima autoritat local.

L’Ajuntament de Cullera treballa ja amb la mirada posada en l’endemà de la COVID-19 i en la nova realitat socioeconòmica que es derivarà dels efectes de la pandèmia. El govern de Cullera i els agents socials van acordar el divendres un ampli paquet de mesures dotat amb més d’1,7 milions d’euros.

El denominat programa Recupera’t es basa en tres grans eixos. El primer d’ells està focalitzat a contribuir al manteniment de l’activitat econòmica de les empreses que ara s’han vist forçades a tancar. El segon, va dirigit a la creació d’ocupació, mentre que el tercer se centra en el reforç de les polítiques socials per a garantir els drets bàsics de la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =