25n
25N
25N

Cullera activa un programa d'exercici físic, hàbits saludables i assessorament psicològic per a joves

La Regidoria de Joventut enceta aquesta iniciativa online per reactivar un col·lectiu que ha vist paralitzades les seues inquietuds i necessitats a causa de la Covid-19

Cullera activa un programa d'exercici físic, hàbits saludables i assessorament psicològic per a joves
10/02/2021 -

L’Ajuntament de Cullera, a través de la Regidoria de Joventut, ha posat en marxa un programa dirigit als joves que pretén fomentar l’esport des de casa, potenciar hàbits saludables i recomanacions d’oci, i que, a més, posa en marxa un servei d’atenció i assessorament psicològic personalitzat.

Tal com ha explicat l’edil responsable de la política juvenil cullerenca, Àlex Morales, “(re)Activa’t – tal com s’anomena el projecte – pretén intentar donar resposta a les inquietuds i possibles necessitats que l’impacte de la crisi sanitària està ocasionant en la joventut”.

Al cap i a la fi es tracta de, ara que existeixen restriccions que impossibiliten executar diverses activitats i davant la necessitat de quedar-se a casa per extremar precaucions enfront de la pandèmia, motivar i fomentar la participació de la joventut a adquirir hàbits i un estil de vida saludable a través de l’exercici físic, acompanyar-los en el consum de propostes culturals i d’oci i dotar als adolescents de recursos per a millorar el seu benestar emocional, segons ha expressat el regidor Morales.

Assessorament psicològic

Entre altres qüestions, la pandèmia també està provocant conseqüències en la salut mental dels joves. Per això, des del consistori també s’ha activat un servei personalitzat d’atenció i assessorament psicològic davant situacions d’estres i ansietat a causa de la Covid-19.

El o la jove que necessite aquesta assistència ha d’enviar un missatge de whatsapp amb la paraula AJUDA al 686 379 426. El servei és gratuït i confidencial, i la persona interessada decidirà la forma en què vol ser atés: via telefònica, WhatsApp o videoconferència.

Sessions esportives

Aquest dissabte arranquen les sessions de cardio training, les quals s’impartiran tots els dissabtes de febrer d’11.00 a 12.00 hores a través de la plataforma Zoom. Per a participar en aquestes activitats gratuïtes és necessària la inscripció prèvia. Tot aquell que vulga participar ha d’emplenar el següent formulari: https://forms.gle/aHJUBhWSBprFfmes8.

En aquests entrenaments es treballaran diversos blocs relacionats amb els beneficis de l’exercici físic en la salut, la preparació i capacitats físiques correctes i segures, la prevenció d’accidents en la pràctica esportiva i l’aprenentatge i millora de la postura corporal.

Totes elles estan impartides per monitors professionals.

Agenda jove

Per altra banda, en els darrers mesos també s’estan llançant a través de les xarxes socials i del WhatsApp d’InfoJove recomanacions d’oci, de sèries, de pel·lícules i d’activitats per a fer des de casa. Cal recordar que pots unir-te al servei de WhatsApp d’informació i de temes d’interés juvenil al telèfon 686 379 426.

A més, també s’ha impulsat un concurs de fotografia on se sortejarà una càmera professional. Els participants hauran d’enviar una foto en bona qualitat en algun paisatge, carrer o plaça de Cullera al correu electrònic cij@cullera.es. Després, quan la situació sanitària ho permeta, les millors fotografies s’exposaran al públic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =