25n
25N
25N

Cullera obri un concurs d'idees per a la remodelació integral del Passeig Doctor Alemany

El consistori pretén continuar renovant el centre històric de la ciutat i anima els professionals de la matèria a què presenten projectes

Cullera obri un concurs d'idees per a la remodelació integral del Passeig Doctor Alemany
10/03/2020 -

L’Ajuntament de Cullera té la intenció de continuar reurbanitzant el centre històric de la ciutat i entre aquestes actuacions es troba una de les més ambicioses: la remodelació integral del Passeig Doctor Alemany. És per això que el consistori ha convocat un concurs perquè arquitectes i professionals del sector presenten idees d’un avantprojecte que servisca de base per a aquesta reforma.

El Passeig és la via principal d’accés al centre de la ciutat que pel seu emplaçament, estructura urbanística i arrelament social ha estat sempre un node de comunicació, concentració i reunió de persones de tots els barris del municipi.

El regidor d’Urbanisme, Bernat Escolá, ha explicat que «l’equip de govern, conscients de la necessitat de remodelació d’aquesta avinguda i del seu potencial social, tenim la voluntat de fer valdre i convertir-lo en un espai dinamitzador de la ciutat». L’edil ha expressat que aquest és un primer pas per a després valorar la seua execució.

Cal assenyalar que fins al moment s’han fet renovacions parcials i intervencions lleugeres generalment d’infraestructures i instal·lacions com paviments, fanals o mobiliari urbà. Ara, la intenció, tal com ha assenyalat Escolá, és dur endavant una reforma integral del Passeig que oferisca solucions tècniques contemporànies i originals, sempre complint les normatives urbanístiques i amb criteris d’accessibilitat, sostenibilitat, igualtat i eficiència energètica.

D’aquest mode la intervenció persegueix recuperar el passeig per a les persones, ja que moltes vegades s’ha convertit en un espai d’aparcament de cotxes i el que es pretén és convertir-lo per al gaudi de la ciutadania.

Concurs d’idees

Els professionals que vulguen participar en aquest concurs han d’estar col·legiats en els respectius Col·legis Professionals i hauran de presentar el seu avantprojecte abans del 21 d’abril.

No serà necessària la inscripció prèvia, simplement la presentació de la documentació serà suficient per a presentar-se al concurs. Les bases, requisits i documentació necessària pot consultar-se al tauler de comunicacions del web de l’Ajuntament de Cullera.

El premi a la millor proposta és de 3.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =