25n
25N
25N

Cuidem Cabanyal-Canyamelar inicia una campanya informativa per a aconseguir el suport veïnal a les al·legacions al PEC

Aquesta vesprada, a les 19.00 hores, han convocat una assemblea oberta al parc del carrer Dr. Lluch

Cuidem Cabanyal-Canyamelar inicia una campanya informativa per a aconseguir el suport veïnal a les al·legacions al PEC
01/07/2020 -

L’associació veïnal Cuidem Cabanyal-Canyamelar ha posat en marxa una campanya d’informació sobre els efectes del pla urbanístic pensat per al barri. Per això, aquesta vesprada, a les 19.00 hores, al parc del carrer Dr. Lluch, han convocat una assemblea oberta en la qual presentaran als veïns i veïnes les al·legacions que presentaran al Pla Especial del Cabanyal (PEC) abans del 3 de juliol, data en la qual finalitza el període d’exposició pública.

Així mateix, tenen previst la col·locació de pancartes i cartells informatius pels carrers del barri, així com la distribució de les modificacions que sol·liciten per a aquest pla urbanístic amb l’objectiu d’aconseguir el suport ciutadà. I és que consideren que “les modificacions introduïdes fins ara són superficials i insuficients”.

Cuidem Cabanyal-Canyamelar considera que l’actual PAC continua plantejant un gran volum d’edificacions – més de 1.000 nous habitatges – “en un barri que té una població constant des de fa anys i que té més de 2.000 habitatges buits entre privats i de titularitat pública”. A més, critiquen el “fort impacte paisatgístic” que suposarà la construcció d’un hotel de fins a 15 altures, així com les zones verdes que qualifiquen d'”enganyoses”, ja que, diuen, no s’ajusten a la realitat i suposarà “la destrucció del projecte de jardí i horts comunitaris Cabanyal-Horta”.

Per aquest motiu, des de l’associació demanen que es rehabilite i es recupere la trama urbana, es posen més restriccions als apartaments turístics per a evitar que es disparen els preus de lloguer i que s’elimine la zona hotelera. “L’Ajuntament hauria de fer-se càrrec del cost del pla urbanístic com a manera de saldar el deute històric que tenen amb el barri del Cabanyal per anys de polítiques de destrucció i abandó”.

Des de Cuidem Cabanyal-Canyamelar també han aprofitat per a criticar que l’aprovació d’aquest pla, que “canviarà la vida del barri durant els pròxims 30 anys”, s’haja produït durant l’estat d’alarma i “amb el clima de xoc que encara viu la societat”. Aquesta associació conclou recordant que l’únic objectiu que té és que “els veïns i veïnes puguen decidir com serà el barri on volen viure en els pròxims anys”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =

CCCC
activem alfafar