25n
25N
25N

Campanya 'Cuida't, eres important'

Campanya 'Cuida't, eres important'
10/02/2017 -

La imatge d’una xica que després de consumir alcohol distorsiona la realitat estarà present, fins al pròxim 6 de març, als centres escolars, de joventut i de servicis socials, als expositors del mobiliari urbà i als casals fallers. És el motiu del cartell anunciador de la nova campanya impulsada per l’Ajuntament per a prevenir el consum d’alcohol entre la joventut.

La regidora de Sanitat i Salut Pública, Maite Girau, ha presentat aquesta campanya, que s’ha llançat amb un missatge en positiu, “Cuida’t, eres important”, i invita tothom a participar, a través de les xarxes socials, perquè es conten experiències que corroboren que com #MenysAlcoholMésDiversió.

Maite Girau ha explicat que aquesta iniciativa s’emmarca en el treball de prevenció que desenvolupa el Pla municipal de drogodependències (PMD), “que impulsa accions per a fomentar estils de vida saludable”, i ha recordat que “darrere del consum d’alcohol i altres addiccions moltes voltes hi ha una baixa autoestima o altres problemes”. “Hem de treballar tots en la prevenció per a acabar amb la permissivitat que hi ha amb el tema del consum d’alcohol”, ha manifestat la regidora en recordar que, segons les últimes dades estadístiques a escala nacional, d’una mostra de més de 37.000 joves, un 78% de xiques i un 72% de xics de 14 a 18 anys consumien alcohol de manera freqüent.

El cartell de la campanya presentada, obra dels tècnics del PMD, reprodueix una experiència personal que relata l’afecció negativa de l’alcohol. Davant d’aquesta experiència, l’Ajuntament insta la joventut “perquè es donen a conéixer altres experiències amb un missatge positiu i que roden propostes per a divertir-se sense consumir alcohol”.

La campanya, que estarà a disposició de la Conselleria de Sanitat, també es podrà utilitzar com a material per a la reflexió i l’anàlisi als centres escolars. S’ha donat a conéixer abans de les Falles perquè, segons les dades amb què treballen en el Pla municipal de drogodependències, “durant les festes és quan més s’incrementa el consum d’alcohol entre la població juvenil”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =