25n
25N
25N

Cures d'ancians a domicili

Cures d'ancians a domicili
21/08/2020 -

La tercera edat és, al costat de la més tendra infància, una de les etapes més vulnerables per a l’ésser humà. Quan es compleixen anys, el cos s’entorpeix, les facultats cognitives funcionen cada vegada pitjor i comença a ser necessària una ajuda extra per a fer algunes tasques com netejar, cuinar o fer la compra.

Ancians que necessiten ajuda a domicili hi ha en qualsevol lloc d’Espanya, però les zones de costa són llocs on més població jubilada hi ha, perquè tant espanyols com estrangers busquen la platja per a gaudir dels seus dies daurats.

Ciutats com Barcelona, Cadis, Màlaga i especialment València són destinacions triades per la qualitat de les seues platges, la bondat del seu clima i l’ampli ventall de serveis dels quals aquestes persones poden beneficiar-se.

La cura d’ancians, per exemple, és un tipus de treball cada vegada més demandat i contractat. Aquestes persones i els seus familiars desitgen que aquesta etapa de les seues vides siga tranquil·la i per això és important no córrer riscos innecessaris.

Un assistent d’ajuda a domicili no només redueix les tasques de la llar, sinó que es converteix en una excel·lent companyia i una espècie de “tutor” per a controlar l’estat de salut dels seus clients.

Treballar amb les persones més agraïdes

El treball de la cura d’ancians és enriquidor. Veure com, gràcies a les tasques que es realitzen diàriament, aquestes persones poden gaudir de cada minut és una gran manera d’enriquir-se i gaudir del treball.
Així ho manifesten professionals de Bienestar Familiar, una empresa d’ajuda a domicili a València. Aquests treballadors asseguren que el temps que passen amb les persones a les quals assisteixen no és només un treball que es complirà amb l’horari: els majors són font d’experiència, saviesa i vida, i passar temps al seu costat és la millor manera d’aprendre a gaudir dels xicotets detalls de la vida.

I és que, siga com siga la història de cadascuna d’aquestes persones, la veritat és que els anys els atorguen la veu de l’experiència. Els ancians han aprés a gaudir de qualsevol gest d’afecte, per xicotet que siga, de moments tan quotidians com una posta de sol o un bon menjar arran de mar, d’una bona xarrada. Alguna cosa que és fàcil regalar-los dins de les ocupacions diàries de la persona que es dedica a la cura dels ancians. Al cap i a la fi, el que necessiten la majoria d’ells és a algú que els faça companyia i els vulga oferir alguna cosa del seu temps i atencions.

Sense cap dubte, passar temps amb persones de la tercera edat és una experiència positiva i enriquidora. Encara que es tracta d’un treball, amb el seu sou, el seu contracte i els seus dies lliures, en el fons és una d’eixes ocupacions en les quals el temps vola i a la qual cada dia es va amb més ganes.

Veure com es pot fer feliç a una persona i ajudar-la a gaudir dels últims anys de la seua vida amb tan poc és una experiència veritablement emocionant i inoblidable.

Característiques per a la cura d’ancians

La cura d’ancians requereix algunes característiques especials en les persones que es dediquen a oferir aquest tipus d’ajuda a domicili.

Més enllà dels coneixements sanitaris i les teràpies socials que s’han de conéixer per a estimular i cuidar perfectament als ancians, una de les capacitats que més es valoren és l’empatia. Tindre la paciència, saber posar-se en el lloc d’una persona que experimenta dolors, malapteses i oblits, és imprescindible perquè la relació entre la persona major i el seu cuidador siga òptima.

I és que una de les coses més importants per a aquests ancians que necessiten ajuda a domicili en ciutats com València, és l’estabilitat emocional. Rebre cures d’una persona pacient, afectuosa i comprensiva es tradueix en una vida més afable i agradable.

Aquest és el perfil que busquen les persones que contracten la cura d’ancians: desitgen que ells o els seus familiars siguen tractats amb la cura i les atencions d’un vertader membre de la família.

Tasques d’estimulació

Més enllà de les cures sanitàries i atencions com cuinar, mantenir la casa en ordre i ajudar a eixir al carrer als ancians, en els cuidadors recau una cosa tan important com mantenir a les persones majors estimulades i actives.

És aquesta última etapa de la seua vida, els ancians solen deixar d’activar el seu cervell amb tasques per a les quals necessiten atenció, la qual cosa acaba per ser perjudicial per a la seua pròpia memòria i habilitats. Per això, és important que un cuidador sàpia com estimular al seu pacient: activitats motores, de memòria o de lògica són imprescindibles perquè els ancians mantinguen la ment activa i no perden les seues capacitats d’una manera ràpida.

Tot això suma valors positius perquè els ancians gaudisquen d’una vellesa saludable, feliç i llarga.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + tres =