25n
Orgull
Orgull

Els contes de les dones africanes arriben a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia de la mà d’Ana Griott

El pròxim 28 de març, a les 19.00 hores, Ana Griott presenta ‘Cuentan las mujeres en África: cuentos del Senegal, del Sáhara y de la gente albina de Mozambique’

Els contes de les dones africanes arriben a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia de la mà d’Ana Griott
26/03/2019 -

La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia organitza un encontre amb l’escriptora i editora Ana Cristina Herreros, més coneguda com a Ana Griott, dins del cicle ‘En Veu Alta’. La conferència de presentació de ‘Cuentan las mujeres en África: cuentos del Senegal, del Sáhara y de la gente albina de Mozambique’ tindrà lloc el pròxim 28 de març, a les 19.00 hores, a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència. Herreros es convertirà en Ana Griott per a posar veu als contes de les dones africanes. Una oportunitat única per a escoltar les narracions africanes de la veu d’una de les millors narradores espanyoles.

Ana Griott, nom que adopta Ana Cristina Herreros quan narra i conta, ha obert, amb el seu projecte actual ‘Los libros de las Malas Compañías’, la col·lecció ‘Serie negra’, que pretén recopilar diversos contes africans que es troben vinculats a projectes solidaris de diferents zones del continent. L’últim títol d’aquesta sèrie, ‘Los cuentos del conejo y otros cuentos de la gente albina de Mozambique’, busca donar veu als qui no la tenen, a aquells que són considerats a Àfrica com fills de la lluna o les estrelles i, fins i tot, fantasmes. Van ser els mateixos xiquets i xiquetes albines els qui il·lustraren els 29 contes que formen el llibre amb cartó reutilitzat i molta pintura blanca.

Ana Cristina Herreros és investigadora de la tradició oral, escriptora i narradora. Va ser durant 25 anys editora de Siruela, on va dirigir la col·lecció ‘Cuentos Populares’ i va escriure títols tan destacats com ‘Cuentos Populares del Mediterráneo’, ‘Libro de los monstruos españoles’, ‘Libro de las brujas españolas’ o ‘Cuentos Populares de la Madre Muerte’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + tretze =