25n
25N
25N

Les biblioteques municipals traslladen els contacontes infantils als canals en línia

Laia Contacontes i Mar Benegas també oferiran contingut per a públic adult sobre com animar als fills i filles a llegir

Les biblioteques municipals traslladen els contacontes infantils als canals en línia
08/04/2020 -

L’habitual programació de contacontes per al públic infantil que es realitzava a les Biblioteques Municipals de València es trasllada als canals de comunicació en línia de la mà de Laia Cuentacuentos i Mar Benegas, que, a més, afegeixen contingut per a públic adult sobre com animar als fills i filles a llegir. Els divendres d’abril i maig a les 18:00 hores, Laia Cuentacuentos s’emetrà en directe en el compte d’Instagram @bibliotequesmunicipalsvlc una sessió d’entre 20 i 30 minuts de contes per als xiquets i xiquetes, “amb l’objectiu d’ensenyar-los, de manera divertida, valors de diversitat, igualtat o ecologisme”.

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha explicat que “seguim posant en marxa diferents alternatives amb què fomentar l’hàbit de la lectura i promoure que els més xicotets s’acosten al món dels llibres d’una manera amena”. D’aquesta manera, a través de les sessions de contacontes, “continuarem oferint aquest servici utilitzant les possibilitats que ofereixen les xarxes socials”, ha afegit. Així mateix, la regidora ha informat que periòdicament es penjarà el calendari i l’horari de les activitats en les xarxes de les Biblioteques Municipals.

Per altra banda, en paraules de la contacontes i co-gestora de l’equip de professionals de l’animació lectora Rebombori Cultural, “amb aquestes sessions d’animació infantil, pretenem retornar a les famílies l’espai d’oci i aprenentatge pedagògic que els més xicotets de la casa han perdut per la crisi sanitària de la COVID-19”.

La narradora oral i escriptora Mar Benegas també amenitzarà el confinament a casa amb vídeo sessions d’animació lectora de 20 minuts per a tota la família que es penjaran en els comptes de Facebook, YouTube i Instagram de les Biblioteques Municipals de València.

Els dilluns 13 i 27 d’abril s’estrenaran a les 12 h. sessions per a públic adult sobre quins llibres infantils triar i com gaudir de la poesia en família. El 15 d’abril i els tres dimecres següents es penjaran vídeos amb contes i poemes per a xiquetes i xiquets de distintes franges d’edat, des dels 3 fins als 10 anys. Segons Mar Benegas, “traslladem les activitats a la pantalla perquè les biblioteques continuen sent un servici públic que ha de crear un espai de trobada. La ficció i la poesia exerceixen una tasca essencial donant a xiquetes i xiquets cert grau de normalització de la situació de confinament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =