25n
25N
25N

Compte enrere per a la peatonalització permanent de la plaça de l'Ajuntament

La plaça de l’Ajuntament es tancarà al trànsit, inicialment, mitjançant una actuació blana que recuperarà 12.000 metres quadrats d’espai públic

Compte enrere per a la peatonalització permanent de la plaça de l'Ajuntament
30/01/2020 -

València ja està més prop que la peatonalització d’una de les places més emblemàtiques de la ciutat siga una realitat. El pròxim 20 de març, just després de les Falles 2020, arrancarà el procés de peatonalització definitiu de la plaça de l’Ajuntament, que s’iniciarà amb una actuació blana a base de jardineres de diverses grandàries i mesures, pilons i bàculs que anunciaran l’entrada a una zona per als vianants.

Aquesta primera fase de tancament permanent i continuat de la plaça, que es culminarà amb un projecte de remodelació definitiva, permetrà recuperar al voltant de 12.000 metres quadrats d’espai públic per a la ciutadania. Sens dubte, la peatonalització de la plaça de l’Ajuntament és un pas molt important que mostra l’objectiu final del Govern del Rialto: el tancament al trànsit rodat del centre de la ciutat, creant un ampli espai per als vianants que unirà la plaça de la Reina, l’entorn de la Llotja i l’Ajuntament.

Per descomptat, aquesta actuació blana, que es durà a terme a partir del 20 de març, no serà el projecte definitiu, que dependrà de la posada en marxa d’un concurs d’idees en el qual es tindran en compte les conclusions del procés participatiu que s’ha dut a terme per a donar l’oportunitat a la ciutadania que forme part d’aquesta transformació del centre de la ciutat. Així, entre les conclusions destaquen l’ampliació de zones verdes, que no complique la vista de monuments; més presència d’aigua o la instal·lació de banys públics. Com no podia ser d’una altra manera, es respectarà l’espai central per a la realització d’esdeveniments, com el tret de les mascletaes.

planta-plaza-ayuntamiento

Sens dubte, la mobilitat també canviarà per complet. Com ja ha anunciat el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, es crearà una nova línia d’autobús – la C1 -, que actuarà de llançadora per a connectar el bescanviador de la Porta de la Mar – Tetuan amb el que s’està construint al carrer Xàtiva, i que entrarà en funcionament a principis del mes de març.

D’aquesta manera, la C1 “serà l’única línia que autobús que passe per la plaça de l’Ajuntament, i tindrà una freqüència de 4-5 minuts”. Per a això, es deixarà un vial pel costat de la plaça on se situa Correus o l’Ateneu pel qual passarà l’EMT i el Taxi, i es construirà una parada en la zona central de la plaça de l’Ajuntament.

El trànsit rodat només es permetrà pel carrer Roger de Lauria cap a Marqués de Sotelo i Periodista Azzati. Això sí, es garantirà l’accés als veïns i veïnes als aparcaments privats, així com el servei de càrrega i descàrrega.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 19 =

Informacion coronavirus