25n
25N
25N

Compte arrere per al "procés de conversió en zona de vianants més important d'un barri", en Patraix

La Regidora d’Urbanisme, Sandra Gómez, assenyala la importància del Pla Especial de Patraix com a exemple de “recuperació d’espai públic per a les persones”

Compte arrere per al "procés de conversió en zona de vianants més important d'un barri", en Patraix
23/09/2019 -

La Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de València ha aprovat el Pla Especial de Protecció del Nucli Històric de Patraix. Ara, aquest s’ha remés a Conselleria a l’espera de la seua aprovació, per a posar en marxa el que serà una de les “majors conversions en zona de vianants” i “recuperació de l’espai públic per a les persones” del Cap i Casal.

“És el procés de conversió en zona de vianants més important a realitzar en un barri en aquesta legislatura”, ha assegurat Sandra Gómez, Vicealcaldessa i Regidora d’Urbanisme. Es convertirà en zona de vianants tot el nucli històric del barri de Patraix, als voltants de la plaça amb el mateix nom; es restringiran al trànsit els carrers de Sant Joan Baptista Coratxan, Torís i Cor de Jesús.

Aquest projecte també comporta la reurbanització de “diferents espais per a prioritzar l’espai per als vianants”. Gómez recorda que aquestes reurbanitzacions aniran acompanyades d’un enjardinament i “itineraris ciclistes” que milloraran “la qualitat ambiental dels seus carrers”.

La Regidora socialista ha assenyalat que s’han recollit les al·legacions presentades per “nombroses associacions” i ens socials relatius al barri, com l’Associació de Veïns. Entre aquestes, es trobava l’ampliació de la zona catalogada com Nucli Històric, que s’adaptaren les noves construccions a la paisatgística del barri. Així, amb aquest Pla tots els edificis i alqueries del Segle XIX del carrer Marqués d’Elx estaran protegits i amb un entorn per als vianants.

Respecte a les places d’aparcament que es perdran amb la conversió en zona de vianants, Gómez ha assenyalat que s’està estudiant, encara que encara no està previst de cap manera, la creació d’un nou pàrquing en altura. Sí ha indicat “negociacions amb un pròxim pàrquing privat”, en l’encreuament entre Tres Forques i Xiva, per a oferir preus competitius de “40 o 50 euros al mes” per als veïns.

Un any

El Pla comportarà també noves ‘obertures’ de carrers en el barri. Per exemple, l’Ajuntament cedeix un solar públic a la cantonada entre Marqués d’Elx i Salabert per a la construcció d’habitatges “respectant l’estètica de l’Alqueria” annexa, a canvi de la cessió de solars privats en la part posterior. Així, podrà obrir-se un nou tram per als vianants que connecte Salabert amb el carrer venerable Agnesio, actualment sense eixida.

La política ha recordat que aquest, al costat del pla de Ciutat Vella, són els més avançats en els processos de “recuperació de l’espai públic” i conversió en zona de vianants. El pla del centre històric de la ciutat es va remetre a la Conselleria de Mireia Mollà al juliol, i ara el de Patraix. “Tarden mesos a respondre. És un treball important”, ha assenyalat. Respecte als possibles temps, des d’Urbanisme creuen que podrà donar-se l’aprovació definitiva després de la volta de Conselleria -per a poder iniciar així les obres-. “En un any més o menys” es preveu que puga iniciar-se el canvi en el barri, que s’anunciarà amb una nova zona verda en l’entrada del nucli des de Tres Forques.

Més informació

mostra viva

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + quinze =