caixa popular

Compte enrere per al nou PSOE

Després del dia d’ahir, ja tenim els tres candidats a la secretaria general. Patxi López, exPresident del Congrés dels Diputats, rigor i credibilitat, són alguns dels seus valors. Pedro Sánchez, antic secretari general, una eixida amb molta polèmica i potser l’inici de la bretxa més dura en el partit socialista. Finalment, Susana Díaz, el seu lideratge a Andalusia és indiscutible i sens dubte, compta amb el suport d’algunes de les figures més destacades del PSOE. José Luis Rodríguez Zapatero o Felipe González són només alguns dels rostres que recolzen a la líder per a aconseguir la secretaria general.

Però sens dubte guanye qui guanye, és el moment de reflexionar i deixar arrere la ruptura. Si el PSOE aguditza aquesta greu crisi i procés de separació, tota l’esquerra, patirà les conseqüències directes. L’esquerra pateix un problema pràcticament des del principi. Mentre a l’altre costat, solament hi ha un partit al qui votar, en el costat progressista podem trobar un gran nombre de partits i per tant el seu vot es divideix. Si a açò afegim que els propis partits que podrien formar coalició en un hipotètic govern d’esquerres es troben en processos interns, aconseguir un canvi sembla molt llunyà.

Un PSOE 100%, eixe és el lema que vam poder veure en la posada de llarg d’ahir amb alguns dels més destacats capdavanters del PSOE. Més de 9.000 persones van recolzar a Susana Díaz. Enfront dels seus altres dos candidats, Susana mostra una seguretat única i un carisma singular. És moment de reconstruir el projecte perquè és necessari per al conjunt del nostre país. Vivim en una democràcia i flac favor ens fem a nosaltres mateixos quan un dels partits es troba feble.

Queden dos mesos per a conéixer al nou o nova secretària general del PSOE temps suficient i necessari per a “cosir”, eixa paraula que tant repetiren molts dirigents del PSOE. És el moment per a poder reconduir el projecte i fer-ho més fort. Estem davant el compte arrere d’un nou PSOE i dels 3 candidats depén que el projecte siga més fort per a liderar tant en les comunitats autònomes com en el govern central. Tots els votants d’esquerres volem uns partits en l’esquerra, sòlids, forts i que construïsquen una alternativa progressista. Ara arriba el moment de veure-ho.

Patxi López, Pedro Sánchez o Susana Díaz, ja ha començat el compte arrere.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + set =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC