La Programació de Falles 2019 en Torrent porta grans novetats

Per primera vegada, Torrent celebrarà la Nit del Foc amb un castell de 12 minuts i 204 quilos de pólvora a càrrec de Caballer FX

La Programació de Falles 2019 en Torrent porta grans novetats
06/03/2019 -

La Junta Local Fallera de Torrent ha presentat aquest matí la programació per a les Falles 2019 que, encara que es duen a terme activitats i festejos durant tot l’any, a partir de la setmana que ve comencen els actes importants. Ana Royo, la presidenta de la Junta Local Fallera i responsable del programa de falles, ha portat importants novetats per a enguany, com la celebració per primera vegada de la Nit del Foc en el municipi, amb un castell a càrrec de la pirotècnia Caballer FX, o la celebració d’una gran dansà en honor a Sant Josep, en la qual participaran els veïns i veïnes.

Per part seua, l’alcalde Jesús Ros s’ha mostrat orgullós per haver recuperat les tradicions i folklore torrentí en aquestes falles, “tota la festa és molt nostra, molt de falles”. Les Falles de Torrent reforcen els elements que formen part de la cultura, a més de la pólvora i a festivitats com l’ofrena, que enguany torna a ser en un sol dia per a facilitar l’assistència al públic, o les mascletades que es dispararan des del dia 16 al 19 a les 14.30 des de l’Ajuntament.

Programació Falles Torrent 2019

Després de la macrodespertà torrentina que es va celebrar el 23 de febrer, collint un gran èxit que prometen repetir l’any que ve, els actes donaran el tret d’eixir el dia 14 de març cap a la setmana més important de les festes valencianes.

  • 14 de març: la comissió fallera visitarà les Corts Valencianes i presenciarà la mascletà des de la Plaça de l’Ajuntament.
  • 15 de març: en l’últim dia de classe, serà la crema de les falles en els col·legis, en la qual es visitaran els diferents centres
  • 16 de març: Torrent celebrarà la seua primera mascletà a les 14.30 h a càrrec de la pirotècnia Turis.
  • 17 de març: com a novetat, vora les 11.30 començarà el lliurament de premis a les falles, que seran a més retransmesos a través de les pantalles a l’Ajuntament perquè qualsevol persona puga presenciar-los. En acabar, està previst un passacarrer fins a la mascletà, de la pirotècnia Zarzoso.
   Aquesta mateixa vesprada serà l’ofrena, després d’uns anys sent de dos dies, torna a concentrar-se en un. Les falles eixiran amb una diferència de 8 minuts cadascuna, a partir de les 17.10 h, i està previst que acaben vora les 23 h.
  • 18 de març: després de la mascletà a les 14.30 per la pirotècnia Turis, a la vesprada es durà a terme com a novetat la gran dansà en honor a Sant Josep. Per aquest esdeveniment, han participat diferents grups de ball torrentins, que han estat assajant durant mesos i ensenyant la dansa típica als veïns que volien participar en aquest emotiu acte. Segons Ana Royo, es preveu que participen unes 100 persones.
   A la nit, a les 21 h serà per fi l’esperat castell de la primera Nit del Foc torrentina, disparat enfront de la plaça Unió Musical, prop de l’estació de metro, amb un espectacle piromusical que promet estar ple de sorpreses. Seran 204 quilos de pólvora els que il·luminen el cel durant uns 12 minuts, com ha explicat José Tronch, responsable comercial en l’àrea de València de la pirotècnia Caballer, i ciutadà torrentí. El castell ha sigut dissenyat exclusivament per a ser disparat a Torrent, utilitzant articles explosius de fabricació pròpia i nacional, a més del sistema digital de disparament dissenyat pel mateix José Caballer.
  • 19 de març: al matí se celebrarà la missa, en valencià, en honor a Sant Josep; per a després llançar l’última mascletà a càrrec de Zarzoso. A la vesprada es procedirà a la recollida dels Ninots indultats, l’ordre dels quals serà en funció de les cremaes. Es pretén que els horaris de crema de les falles s’avancen amb intenció de finalitzar les celebracions més prompte, per la qual cosa la crema del primer premi de falla infantil es cremarà a les 21 h i el primer premi gran s’espera que a les 00 h.

A més, a Torrent també han volgut aprofitar les noves tecnologies per a acostar les falles a totes les persones que estiguen interessades, amb la retransmissió en directe tant del lliurament de premis en les pantalles de l’Ajuntament, com de totes les mascletades i l’ofrena a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, com ha explicat Susi Ferrer, regidora de Comunicació. Per part seua, també estarà disponible en la pàgina web de l’Ajuntament imatges en 360º de totes les falles de la ciutat, perquè les persones que no puga acudir personalment, puga gaudir de cada detall dels monuments torrentins des de qualsevol lloc del món.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + setze =

sagunt a escena 2019
turismo salou