caixa popular

Quatre dies de sanció per a l'agent que va pegar-li una bufetada una dona en un carrer de València

Compromís Senat

Quatre dies de sanció per a l'agent que va pegar-li una bufetada una dona en un carrer de València
11/07/2018 -

La Policia ha sancionat amb quatre dies de pèrdua de remuneració i de suspensió de funcions a l’agent de la Policia Nacional que a la fi de 2017 va pegar-li una bufetada a una dona en un carrer del barri d’Orriols a València, segons consta en una resposta del Govern al senador de Compromís Carles Mulet, qui ha expressat la seua “perplexitat” per la sanció.

L’agent va ser gravat el passat any donant un bufetó a una dona en un carrer del barri d’Orriols de València, després d’una discussió, a la qual li va fer caure al sòl mentre el company del policia es quedava quiet. El vídeo es va gravar en l’encreuament dels carrers Sant Joan de la Penya i Pare Vinyes de València i mostra com la dona, enmig d’una discussió, amenaça a un dels agents, que respon amb una bufetada que la tira al sòl.

En la resposta s’assenyala que el comissari provincial de València va acordar la incoació d’un procediment disciplinari el 29 de desembre passat, que va finalitzar amb una resolució de 14 de febrer, en la qual es va acordar imposar-li una sanció de pèrdua de quatre dies de remuneració i suspensió de funcions per igual període, prevista en la llei del Règim Disciplinari del Cos Nacional de Policia.

El senador Mulet també s’interessava per si s’havia considerat en aquest cas l’agreujant de tractar-se de violència masclista. No obstant això, el Govern explica que aquesta normativa “no preveu la qualificació de violència masclista”, per la qual cosa es va imposar “la sanció màxima prevista per a les faltes d’aquesta naturalesa”.

El senador ha apuntat en un comunicat que “sorprén ja per si mateix que, davant aquesta manera sens dubte incorrecta d’actuar de l’agent cap a una dona que aparentment estava intoxicada, no obtinga una sanció en el procediment disciplinari superior a la de ‘lleu’, que es dóna en casos d’impuntualitat o descuit en la condícia personal, i se solucione amb quatre dies de pèrdua de remuneració i funcions”.

“RESPOSTA CLARAMENT DESPROPORCIONADA”

És una imatge que no ens agrada veure de qui ha de preservar l’ordre i servir als ciutadans, perquè la resposta va ser clarament desproporcionada davant una persona amb les facultats minvades”, ha subratllat Mulet, qui ha defensat que els agents de Policia “són els primers que han de tenir clara la letalitat d’aquesta xacra de la qual són víctimes les dones” i que “les lleis i autoritats han d’adaptar-se a les circumstàncies i no deixar embuts a aquesta classe de danys, menyspreu i agressions, especialment entre els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat”.

Per tant, ha lamentat la “impunitat” que es dóna quan “a diferència d’aquest cas, no existeixen enregistraments en vídeo ni denúncies de companys pel corporativisme existent” i ha recordat que Compromís ha advocat pels drets salarials, civils, de condicions de treball i sindicals.

Mulet ha subratllat que “ara toca posicionar-se i evitar que aquests fets mai tornen a ocórrer o que se salden amb sancions que ens fan enrojolar”, la qual cosa veu com “una omissió clara d’auxili, deixant a la gent desprotegida”.

La coalició proposarà una moció en la comissió que corresponga per a instar al Govern a “corregir aquesta situació” i incloure els casos de violència contra les dones entre les tipologies de casos amb sancions de major gravetat.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC