25n
25N
25N

L'Ajuntament de València presenta la 4a edició del campionat d'Espanya de colpbol

Se celebrarà el 19, 20 i 21 de juny de 2020

L'Ajuntament de València presenta la 4a edició del campionat d'Espanya de colpbol
04/02/2020 -

La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha presentat hui el Campionat d’Espanya de Colpbol 2020, que complix la seua quarta edició i que se celebrarà a la ciutat de València els pròxims dies 19, 20 i 21 de juny. En l’acte, que ha tingut lloc en el Complex Esportiu i Cultural de la Petxina, Bernabé ha manifestat que “ens hem convertit en una ciutat referent en la celebració d’esdeveniments esportius, en este ens sentim especialment satisfets perquè és un esport que va crear un valencià i que l’ha exportat a la resta d’Espanya”.

“A València podem sentir-nos molt orgullosos a nivell esportiu”, ha subratllat Bernabé, qui ha explicat que el Colpbol conforma una disciplina esportiva “de recent creació, que sorgix d’un valencià que l’ha exportat a la resta d’Espanya”. La regidora d’Esports ha posat en valor que “cada vegada són més persones, sobretot els xiquets i les xiquetes, que estan practicant este esport”, una disciplina de la qual l’edil ha destacat que “posa en valor l’esport mixt i la integració dels xiquets i les xiquetes, els qui aprenen a jugar junts i a compartir els valors de la companyerisme i de l’esport en equip”.

“El copbol és un esport autòcton de la nostra ciutat que cada vegada es torna més important en l’àmbit nacional, prova d’això és este Campionat d’Espanya, així com el recent interès internacional”, ha afegit Bernabé, qui ha estat acompanyada pel director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moyà; l’alcalde de Meliana, Josep Riera; i el creador d’esta modalitat esportiva i director tècnic del campionat, Juanjo Bendicho.

HISTÒRIA DEL COLPBOL

El colpbol és un esport creat en 1997 per Juanjo Bendicho, de “caràcter col·lectiu, mixt i inclusiu d’invasió, disputat per dos equips mixtos de set jugadors, els pilars fonamentals dels quals, que defineixen la seua essència, són la cooperació total entre companys i la coeducació entre tots els membres del joc”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 8 =

escalante
Informacion coronavirus
Informacion coronavirus