25n
25N
25N

Quan es podrà viatjar a altres comunitats autònomes? I a l'estranger?

Descobreix quan es pot viatjar per Espanya, però també quan es permetran els viatges a l’estranger

Quan es podrà viatjar a altres comunitats autònomes? I a l'estranger?
18/06/2020 -

Aquest 21 de juny es finalitza l’estat d’alarma, i una de les preguntes més freqüents és quan es pot viatjar a altres comunitats autònomes, però també quan es pot viatjar a l’estranger. A València Extra, resolem tots els teus dubtes sobre els desplaçaments, segons els últims anuncis del president del Govern, Pedro Sánchez.

Quan es podrà viatjar per Espanya?

A la Comunitat Valenciana, des del 15 de juny es permeten els desplaçaments entre les províncies – València, Alacant i Castelló –. No obstant això, per a viatjar a altres comunitats autònomes haurem d’esperar fins a les 00.00 hores del diumenge, 21 de juny. A partir d’eixe moment, s’alça l’estat d’alarma i, per tant, es permet, de nou, la mobilitat sense restriccions per a tot el país.

Això sí, des del Ministeri de Sanitat recorden que les normes de seguretat i higiene seguiran en actiu per a evitar nous rebrots. Això es tradueix en l’obligatorietat d’usar mascareta quan no es puga mantenir una distància d’1,5 metres, o les limitacions d’aforament, que es mantindran fins a un altre avís.

Quan es pot viatjar a l’estranger?

A partir del 22 de juny, s’obrin les fronteres amb la Unió Europea i, per tant, es permet la lliure circulació de la ciutadania amb l’objectiu de reactivar el turisme. Aquest permís afecta els 26 països europeus de l’espai Schengen, excepte Portugal que ha demanat que es permeten els viatges a partir de l’1 de juliol.

En aquest sentit, els països als quals ja es podrà viatjar a partir del 22 de juny són Bèlgica, República Txeca, Dinamarca, Alemanya, Estònia, Grècia, Espanya, França, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Hongria, Malta, els Països Baixos, Àustria, Polònia, Eslovènia, Eslovàquia, Finlàndia i Suècia, així com Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =