25n
25N
25N

La peatonalització de la plaça de l'Ajuntament començarà el 4 de maig

Les obres comencen, hui, al carrer Colón, i s’espera que finalitzen al llarg d’aquesta setmana

La peatonalització de la plaça de l'Ajuntament començarà el 4 de maig
27/04/2020 -

Ja hi ha data per a un dels projectes de més envergadura de la ciutat de València. El 4 de maig arrancaran les obres de peatonalització de la plaça de l’Ajuntament. L’actuació consistirà, en una primera fase, en un procés de peatonalització blana a base de pilons, bàculs i jardineres de diferents grandàries, que tancarà al trànsit rodat el centre de la ciutat. No obstant això, aquest projecte anirà acompanyat d’altres obres, també destacades, com la prevista al carrer Colón.

De fet, aquest dilluns, 27 d’abril, comencen els treballs de reordenació del trànsit al carrer Colón, que es recullen al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la ciutat de València. Així, el primer que es durà a terme serà la retirada dels actuals elements de segregació del carril EMT, mentre que, entre el dimarts i el dijous, amb el trànsit pel carrer Colón ja interromput – excepte per a residents i persones usuàries d’estacionaments públics i privats –, es començarà amb la resta de treballs de senyalització.

I és que el que es preveu per al carrer Colón és destinar dos carrils de l’EMT, ja que després del tancament del centre la circulació d’autobusos augmentarà a 500 al dia, i, a més, es modificarà el sentit de la circulació. Així, no serà possible accedir des de Porta de la Mar al carrer Colón amb vehicle privat, però sí amb els autobusos. D’aquesta manera, amb vehicle privat tan sols es podrà accedir per Roger de Lauria, Conde Salvatierra, Sorní, Pizarro i Isabel la Catòlica. Des del carrer Conde Salvatierra fins a Gravador Esteve canviarà el sentit de la circulació i es podrà accedir cap a la dreta perquè, segons va explicar el regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi, hi ha un pàrquing privat que cal respectar. A més, estarà prohibit el gir a Pérez Báyer des del carrer Colón.

Quant a les línies de l’EMT que passaran pel carrer Colón seran la 8, 10, 11, 28, 32, 40, 70, 71 i 81. D’aquesta manera, per a evitar col·lapses i que la freqüència de l’EMT millore es destinaran dos carrils que permetran l’avançament entre autobusos, i s’augmentarà el nombre de parades al llarg del carrer Colón. Aquestes parades es faran dobles per a reduir el temps de pujada i baixada dels usuaris i usuàries aconseguint que les freqüències de les línies se situe entre 8-9 minuts.

Així mateix, amb el carrer Colón ja obert al trànsit, el 4 de maig serà quan s’interromprà la circulació per la plaça de l’Ajuntament per a començar amb el procés de peatonalització.  L’actuació consistirà en la renovació de l’asfalt i l’habilitació de la senyalització i el mobiliari urbà. Una vegada finalitzades, la ciutadania guanyarà al voltant de 12.000 metres quadrats.

Al costat de la peatonalització de la plaça de l’Ajuntament també es procedirà a tancar al trànsit rodat la plaça de la Reina, pendent d’una remodelació que passarà a convertir l’actual rotonda en un ampli espai per als vianants de més de 10.000 metres quadrats, que s’unirà a la reurbanització de la plaça de Bruges, també pendent d’executar-se.

AFECCIÓ DE L’EMT DURANT LES OBRES

La circulació pel carrer Colón es mantindrà en les actuals circumstàncies fins a la nit del pròxim dilluns 27 d’abril. A partir del dimarts 28 fins al matí del divendres 1 de maig la interrupció del carrer Colón suposarà el desviament de les línies que per ella circulen als eixos Tetuan-Pau-Poeta Querol i Pau-Plaça de l’Ajuntament fins a reprendre el seu recorregut habitual.

Les línies nocturnes N1 i N8 circularan per la Gran Via i el carrer Russafa cap a la plaça de l’Ajuntament, evitant el carrer Colón.

Una vegada reordenat Colón, l’EMT tornarà a funcionar amb normalitat fins al matí del 4 de maig, quan s’activarà una operativitat provisional fins que concloguen les labors de peatonalització a la plaça de l’Ajuntament, moment en què la nova xarxa funcionarà ja amb total normalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + vint =

museo prehistoria