25n
25N
25N

El toc de queda de la Comunitat Valenciana entra en vigor aquesta matinada

Tota la informació sobre quan comença el toc de queda a València i quin és l’horari

El toc de queda de la Comunitat Valenciana entra en vigor aquesta matinada
22/10/2020 -

La Comunitat Valenciana declara el toc de queda. Així l’ha confirmat el Consell. Ara, la gran pregunta és quan comença el toc de queda? Serà des d’aquesta matinada i s’allargarà fins al 9 de desembre amb l’objectiu de millorar les xifres de coronavirus i salvar la campanya de Nadal.

L’horari del toc de queda a la Comunitat Valenciana serà de 00.00 a 06.00 hores. Durant eixa franja horària, la ciutadania haurà de romandre als seus domicilis, a excepció dels treballadors amb torns de nit. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ja havia avisat, aquest matí, als agents socials la seua intenció de declarar el toc de queda en tot el territori valencià encara que la resta de comunitats autònomes no acceptaren la fórmula proposada pel Ministeri de Sanitat.

I és que la idea no només és arribar a Nadal amb unes millors xifres, que permeta una major mobilitat de la ciutadania durant les festes, sinó també frenar l’augment de contagis evitant, d’aquesta manera, haver de prendre mesures més dràstiques en un futur. Una decisió que ha sigut avalada pels tres partits que sustenten el Govern del Botànic perquè, han explicat, “encara que no és una mesura que siga estrictament necessària en l’actualitat, serà molt útil i no tindrà un alt impacte econòmic”.

Per part seua, els representants d’UGT, CCOO i CEV també han donat suport a aquesta proposta perquè “encara que la Comunitat Valenciana és una de les autonomies que presenta millor situació epidemiològica, no convé esperar a tindre males dades que obliguen a adoptar decisions més dures”. En aquest sentit, han coincidit que, a més, “permetrà al sector hostaler – que redueix una hora el seu horari de tancament – anticipar els sopars i deixa una franja adequada per a atendre la clientela de la vesprada-nit”.

Finalment, des de la patronal Hosbec també han mostrat el seu suport al toc de queda per a “evitar mals majors que poguera conduir al confinament”. Així mateix, han deixat clar que l’horari que s’ha marcat – de dotze de la nit a sis del matí – no afecta el seu sector. Ara, han dit, “la prioritat és controlar el virus perquè si es fa l’economia funcionarà i la normalitat tornarà”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + un =