25n
25N
25N

Les sales de cine i de teatre reobriran a partir del dilluns 25 de maig (fase 2), però amb restriccions d'aforament al 30%

El món de la cultura es prepara per a tornar a reprendre l’activitat amb la incertesa de la viabilitat econòmica davant la reducció de públic

Les sales de cine i de teatre reobriran a partir del dilluns 25 de maig (fase 2), però amb restriccions d'aforament al 30%

La importància del món cultural ha quedat evidenciada en aquesta crisi sanitària de la COVID-19. Sèries, pel·lícules, actuacions artístiques, lectures… totes aquestes creacions han ajudat a fer més suportable el període de confinament que supera ja el mes i mig. Fins i tot hi ha hagut concerts en streaming en els quals han participat diversos artistes de talla nacional i que hem pogut gaudir des del sofà de les nostres cases. I la majoria d’artistes ho han fet de manera altruista, sense guanyar ni un sol euro. Ara, amb el pla de desescalada anunciat pel govern, arriba el moment de recuperar a poc a poc les actuacions presencials i en directe, encara que encara caldrà esperar uns mesos, com a mínim, per a tornar a la normalitat total.

Les llibreries, com a xicotets comerços, seran les primeres a obrir des de la fase 0 (11 de maig). Això sí, caldrà demanar cita prèvia, l’atenció serà individualitzada i hauran de comptar amb un taulell o una mampara que evite el contacte entre el treballador i el client.

No serà fins a la fase 1 (11 de maig) quan els museus i les exposicions puguen obrir, amb un terç de l’aforament total. Es permetran espectacles amb un màxim de 30 assistents si la sala és tancada i un màxim de 200 si és en l’exterior. A més, es podrà accedir a les biblioteques per a usar el servei de préstec. I molts actors i actrius tornaran al treball en aquesta data, ja que es permetrà la producció audiovisual i el rodatge de pel·lícules i sèries.

Passades dues setmanes, i sempre que la corba de contagis seguisca la tendència descendent esperada, entrarem en la fase 2, on les sales de cinema i de teatre tornaran a la seua activitat amb una restricció d’aforament al 30%. Serà obligatori realitzar una reserva de butaques assignades prèviament. Sens dubte la reobertura serà una bona notícia, però la Federació de Cinemes d’Espanya (Fece) adverteix que la limitació d’aforament pot suposar grans dificultats de viabilitat econòmica. Per això demanen “lloguers proporcionals a l’aforament disponible als cinemes durant el període de transició i ajudes directes de compensació als costos derivats de la implantació del protocol”. En aquesta segona fase les biblioteques permetran la lectura amb un aforament del 40%. Quant a espectacles artístics, el màxim d’aforament pujarà a 50 persones en recinte tancat i a 400 en un recinte obert, sempre que estiguen assegudes.

Les províncies que presenten dades positives respecte a la superació de la crisi sanitària podran accedir a la fase 3 a partir del 10 de juny. En aquesta fase, l’aforament limitat s’ampliarà fins a la meitat, tant en sales de cinema i de teatre com en la resta de recintes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 6 =