25n
25N
25N

Quan obrin els centres comercials a València

Descobreix les normes d’obertura dels centres comercials i tot el que es podrà fer en la fase 2

@CentrocomercialMN4

Quan obrin els centres comercials a València
19/05/2020 -

Quan obrin els centres comercials? La resposta és senzilla: en la fase 2. Des que la Comunitat Valenciana passara a la fase 1, els locals comercials de menys de 400 metres quadrats ja poden tornar a alçar les persianes. No obstant això, per a les grans superfícies encara caldrà esperar que el Ministeri de Sanitat done llum verda perquè el territori valencià passe a la fase 2.

En eixe mateix moment, els centres comercials obriran de nou les seues portes, encara que, això sí, complint unes normes d’higiene i seguretat. De fet, entre algunes de les seues restriccions es troben la reducció d’aforament. Durant la fase 2, l’aforament dels centres comercials serà del 30%, mentre que eixe percentatge podrà pujar fins al 40% en cadascuna de les botigues que es troben dins d’eixa superfície.

Així mateix, no estarà permés l’ús de les zones recreatives o de descans, i es garantirà que es complisquen les mesures de distanciament social i d’higiene per a evitar contagis. A més, els centres comercials hauran de complir una sèrie de requisits: evitar les aglomeracions, especialment en escales mecàniques i ascensors; restringir l’ús de condícies familiars i sales de lactància a una sola família; instal·lar en la zona d’aparcament un dispensador de gel hidroalcohòlic, desinfectar els elements comuns i fomentar el pagament electrònic; establir un sistema de control d’entrada i d’aforament, incloent-hi als i les treballadores; i diferenciar l’entrada de l’eixida si es disposa de més d’una via d’accés.

La fase 2 flexibilitzarà algunes de les normes ja establides en la fase 1 de la desescalada. D’aquesta manera, algunes de les activitats que estaran permeses serà l’entrada a l’interior dels bars, encara que el consum haurà de realitzar-se assegut en taula; es flexibilitzarà l’assistència tant a vetlatoris, llocs de culte i noces; es permetran les visites d’un familiar en habitatges tutelats o en centres residencials de persones amb discapacitat; o s’ampliarà a 20 persones els grups per a realitzar activitats de turisme actiu i de naturalesa.

Finalment, respecte a l’obertura de platges i piscines, en la fase 2, es permetrà les activitats esportives i d’esbarjo a les platges, sempre que es puguen desenvolupar individualment i mantenint la distància de seguretat; i les piscines recreatives podran obrir amb un aforament màxim del 30% i sol·licitant cita prèvia. L’aforament es veurà reduït si no es garanteix el compliment de la distància de seguretat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − nou =

bombers
CCCC
bombers