25n
25N
25N

Qualsevol pot controlar les despeses energètiques de València des del mòbil

El consistori ofereix, a través d’una App, dades concretes sobre el consum públic de subministraments com a electricitat, Gas Natural o gasoil per la calefacció de col·legis

Qualsevol pot controlar les despeses energètiques de València des del mòbil
13/11/2019 -

L’Ajuntament de València s’ha sumat a l’aplicació OurCityOurEnergy; qualsevol valencià i valenciana pot, a través del seu telèfon intel·ligent, veure les despeses de llum, aigua, gas i altres subministraments realitzat pel Consistori i les seues àrees. “Sense la participació ciutadana no hi hauria una Transició Ecològica justa, és imprescindible. Per això presentem aquesta aplicació”, ha iniciat Alejandro Ramón.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, al costat de la coordinadora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, han presentat aquesta nova opció de “transparència” amb la ciutadania; “des de ja” qualsevol puga entrar a l’aplicació i seleccionar el consistori valencià -entre altres, com El Pas, Rubí o Albalat dels Sorells-, per a veure els detalls energètics.

Segons ha assenyalat Notario, aquesta acció, al costat de totes les altres portades entorn de la sostenibilitat per l’Ajuntament, van encaminades a “convertir València en una ciutat model en polítiques de sostenibilitat”, amb l’impuls de l’ús d’energies renovables i “un procés de Transició Energètica en la lluita contra el canvi climàtic“. Unes intencions que engloben, entre altres, les activitats duus a terme per a canviar l’enllumenat de la ciutat, que ha suposat l’estalvi de 15,4 milions d’euros respecte a l’anterior govern.

“Però hi ha molt més: plaques fotovoltaiques en dependències municipals que permet un alt percentatge d’autoabastiment, pèrgoles solars…”, repassa Notario. És un projecte que “travessa de manera transversal totes les regidories”: “Ens trobem en una situació d’Emergència Climàtica greu, ens ho diuen els joves cada divendres. Aquest equip de govern té un compromís clar“.

Our City Our Energy

L’ús d’aquesta aplicació s’engloba dins de la signatura del Pacte de les Alcaldies, en les quals l’Ajuntament es va comprometre a posar en marxa accions encaminades tant a l’adaptació al canvi climàtic com a disminuir les emissions de diòxid de carboni, el principal gas d’efecte d’hivernacle.

Dins d’aquestes accions, es contemplava una millor gestió dels recursos, millora de l’eficiència energètica i, també, fer partícip a la ciutadania. Des de l’app Our City Put Energy, desenvolupada per IN2, Ecooo i l’Ajuntament de Rubí (Barcelona), els veïns i veïnes poden controlar aquestes despeses i, al seu torn, comunicar-se; una bústia de suggeriments, queixes o avisos permetrà enviar missives a l’Ajuntament, que aquest podrà respondre directament.

Qualsevol valencià i valenciana pot, ara mateix, controlar tant la despesa en volum com en diners de l’electricitat, Gas Natural, gasoil per a calefacció -col·legis- i combustible d’automòbils.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 1 =