25n
25N
25N

Les persones que cuiden als seus familiars dependents tindran qualificació professional d'atenció sociosanitària

Es calcula que en la Comunitat Valenciana existeixen quasi 37.000 persones menors de 65 anys en aquesta situació, la majoria dones

Les persones que cuiden als seus familiars dependents tindran qualificació professional d'atenció sociosanitària
29/01/2019 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha anunciat que les persones que cuiden a familiars dependents podran obtenir una qualificació professional d’atenció sociosanitària a persones en el domicili o en institucions socials (residències o centres de dia).

Amb aquesta mesura, “es tanca el cercle de professionalitzar les cures en l’entorn familiar”, ha valorat Oltra en donar a conéixer la notícia el dilluns. En aquest sentit, afig que “suposa un pas més en el reconeixement de drets dirigits a persones que han deixat tot per atendre els seus familiars dependents, que en el 82% dels casos es tracta de dones”.

Rebran qualificació professional d’Atenció Sociosanitària a Persones en el domicili o en institucions socials

Es tracta d’un acord de col·laboració entre la seua conselleria, la d’Educació, Investigació i Cultura, amb Vicent Marzà al capdavant, i la d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, de Rafael Climent. Com a resultat, els qui ho sol·liciten podran tindre qualificació professional d’Atenció Sociosanitària a Persones en el domicili o en institucions socials, com és el cas de les residències o centres de dia.

D’aquesta manera, es facilitarà la seua integració en el sector professionalitzat d’atenció a persones en situació de dependència. No obstant això, hauran de complementar la seua formació amb altres accions formatives i es tindrà en compte els cursos de formació organitzats per la Conselleria d’Igualtat o pels ajuntaments en aquesta matèria d’un mínim de 25 hores.

En concret, Marzà ha indicat que podran disposar d’aquesta formació que els qualifique una vegada s’inscriguen en el cens i, després, la conselleria i el Servei Valencià d’Ocupació i Formació convocaran un reconeixement de competència professional. Per a això, en el sistema educatiu valencià existeixen 36 centres (12 a la província d’Alacant, 5 a Castelló i 19 en valència), tal com informa l’administració pública.

Per part seua, Climent ha valorat el treball del Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, per a facilitar la inserció laboral de tots els col·lectius més vulnerables. “Ho vam fer amb els joves amb Avalem Joves, amb els més majors amb Avalem Experiència, amb el sector turístic i ara amb un col·lectiu tan important per al desenvolupament i el benestar de la nostra Comunitat com les persones que estan treballant a cura d’un familiar dependent”.

Aquesta mesura podria beneficiar a les 36.761 persones cuidadores en l’entorn familiar menors de 65 anys que la Generalitat calcula que existeixen a la Comunitat Valenciana. D’elles, 12.324 són de la província d’Alacant, 4.116 de Castelló i 20.321 a València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − tres =

bombers
CCCC
bombers