25n
25N
25N

CSIF urgeix al Consell a impulsar polítiques de creació d'ocupació

CSIF urgeix al Consell a impulsar polítiques de creació d'ocupació
02/10/2019 -

El sindicat CSIF ha valorat el descens de l’atur en 206 persones en la Comunitat Valenciana al setembre, encara que considera que eixa xifra contrasta amb les 13.093 persones que es van quedar sense treball el mes anterior i amb l’escassa pujada de l’afiliació a la Seguretat Social. En aquest context, la central sindical urgeix al Consell a “centrar-se en la creació d’ocupació” i li ha demanat que no aplique retallades.

La central sindical ha apuntat en un comunicat que el fet que encara que la valenciana siga una de les huit autonomies en les quals ha baixat la desocupació al setembre i haja aconseguit un registre de 206 aturats menys, segons les dades del Servei Públic d’Ocupació Estatal coneguts aquest dimecres, “a penes canvia la crua realitat, que mostra que 364.856 persones segueixen sense trobar treball“.

CSIF considera que el Consell ha d’aplicar-se “al màxim” i buscar “mesures efectives i amb consens social” davant la pèrdua de llocs laborals que van reflectir les dades d’agost, amb 13.093 aturats menys, o de l’Enquesta de Població Activa (EPA) difosa al juliol, que revelava un increment de la desocupació en 10.700 persones en el trimestre anterior.

Davant aquesta situació, el sindicat urgeix al Consell al fet que, després del “llarg procés electoral” i del “degoteig” de nomenaments d’alts càrrecs, “destine tots els recursos possibles a la creació d’ocupació”.

La central sindical adverteix que la protecció social i les polítiques que impulsen la creació de llocs de treball “no poden veure’s sotmeses a retallades, com tampoc sanitat, educació o la resta de pilars que sustenten el benestar social”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + quatre =