25n
25N
25N

CSIF insta al Consell a aprofitar 2020 per a millorar els serveis públics valencians amb més personal i recursos

CSIF insta al Consell a aprofitar 2020 per a millorar els serveis públics valencians amb més personal i recursos
02/01/2020 -

El sindicat CSIF ha instat al Consell a recuperar el temps perdut en 2019 i centrar els seus esforços en 2020 a crear ocupació i millorar l’atenció a la ciutadania en els serveis públics. La central sindical reclama la dotació adequada de personal i recursos materials i li exigeix “més negociació i transparència, tant en la transmissió d’informació com en els processos selectius”.

Segons ha apuntat CSIF en un comunicat, la Generalitat hauria d’afrontar com a tema prioritari per a enguany la reducció de les llistes d’espera en operacions i consulta amb especialistes en Sanitat. Per a això, exigeix que dote de més personal i recursos als departaments de salut, de manera que el col·lectiu de professionals “puga treballar en les condicions adequades”.

De la mateixa manera, insta a la Conselleria de Sanitat a negociar un conveni amb el personal de la Ribera que reconega la seua labor i reclama una “revisió exhaustiva” d’infraestructures sanitàries.

En educació, CSIF exigeix a la conselleria que, en aquest últim tram del Pla Edificant, li proporcione l'”impuls necessari per a garantir que l’alumnat estudie en unes condicions adequades”. Igualment reclama acabar amb les retallades que encara afecten el professorat, com l’augment d’hores lectives, i millorar els seus plans de formació perquè “vagen concorde a les exigències que després Conselleria planteja al col·lectiu docent”.

També li demana que reforce els centres amb personal administratiu per a “rebaixar la càrrega burocràtica, cada vegada major, als professionals de la docència”.

D’altra banda, la central sindical considera necessari reduir la precarietat laboral amb més oferta pública d’ocupació, tant en l’àmbit d’Administració General de l’Estat com en l’autonòmic i local. A més, en línies generals, li insta a impulsar polítiques actives d’ocupació al mateix temps que li recorda “l’alta taxa d’atur i les perspectives econòmiques poc falagueres per a enguany”.

El sindicat posa l’accent en l’aplicació de “més transparència i diàleg” per part del Consell en 2020. Per a això, reclama “major informació i negociació amb la finalitat d’evitar situacions com que Sanitat no trasllade els plans de vacances a la Taula Sectorial”.

Igualment, per a les oposicions d’Educació CSIF urgeix a articular un procediment de consulta, reclamació i informació dels resultats de les proves per a informar els aspirants dels motius de la seua puntuació. En general, aposta per uns tribunals amb la “major professionalitat i un procés selectiu amb la màxima transparència”.

“MÉS DIÀLEG I AGILITAT”

La central sindical exigeix “més diàleg i agilitat” per a aplicar mesures que milloren els serveis públics, tant en els diferents àmbits com en la mateixa Taula General de Negociació que, segons el sindicat, “durant els últims anys pràcticament s’ha limitat a traslladar a la Comunitat Valenciana els acords subscrits pels principals sindicats, entre ells CSIF, a escala nacional”.

CSIF també demana que el Consell assumisca d’una vegada l’adaptació de la Llei de Participació Institucional a la realitat actual de diversitat sindical i que “no limite el seu efecte a dos sindicats de classe i a la patronal”.

De la mateixa manera, lamenta les “dificultats” per a poder plantejar les reivindicacions laborals i propostes de millora als màxims responsables d’algunes conselleries i exigeix més proximitat i diàleg.

El sindicat confia que 2020 puga ser un any en què els responsables públics se centren en aquelles qüestions que “més preocupen” la ciutadania, com la generació d’ocupació o la millora dels pilars del benestar, com a sanitat, educació o serveis socials. La central sindical recalca que, amb un creixement “constant” tant en afiliació com en delegats, espera que el Consell “reconega la seua importància com a agent social”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + setze =