25n
25N
25N

CSIF alerta de la "saturació" dels quiròfans en el Clínic i adverteix de la seua escassetat per a urgències

CSIF alerta de la "saturació" dels quiròfans en el Clínic i adverteix de la seua escassetat per a urgències
10/02/2021 -

El sindicat CSIF ha alertat aquest dimecres de la “saturació” dels quiròfans a l’hospital Clínic Universitari de València i ha assegurat que el fet que la meitat dels existents haja sigut habilitada com a llits UCI per a pacients de covid-19 impedeix la seua utilització i pot portar al “col·lapse”.

Segons sosté CSIF en un comunicat, aquesta situació “es podria haver evitat amb planificació de recursos per a traslladar als pacients amb coronavirus a altres centres amb llits UCI”. La central sindical explica que el Clínic disposa de sis quiròfans en la segona planta que estan sent reutilitzats com a llits UCI per a pacients contagiats de covid-19. Per tant, en ells no s’opera.

Els altres sis es troben en la primera planta i, d’ells, tres estan dedicats a cirurgia programada, un quart a cesàries, un cinqué a urgències cardíaques i el sisé a la resta d’urgències. El sindicat assenyala que, durant aquests dies, en alguns moments han arribat a estar tots ocupats, amb el risc que això representa.

La central sindical ha recalcat que “sempre ha d’haver-hi un quiròfan lliure per a atendre urgències, ja que et poden portar en qualsevol moment a un pacient amb aneurisma o amputació que requereix intervenció immediata”.

Per això, en lloc d’un quiròfan dedicat a urgències en general “hauria d’haver-hi dos, alguna cosa que no està succeint a l’hospital de referència d’un departament que cobreix una població de més de 320.000 habitants”.

El sindicat alerta del “col·lapse” que es pot produir en qualsevol moment, si arriba un pacient que necessita intervenció i no està lliure un quiròfan. També adverteix de l’increment del retard en la llista d’espera d’operacions programades que suposa que el fet que la meitat de quiròfans estiguen destinats a casos covid-19, la qual cosa limita a un 50% la possibilitat d’intervenció per a pacients que porten temps esperant-la.

La central sindical lamenta la “falta de planificació”, ja que aquesta situació de reutilització de quiròfans “podria evitar-se si Conselleria de Sanitat haguera disposat els recursos necessaris per a traslladar als pacients a centres amb suficients llits UCI”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =