25n
25N
25N

Cs urgeix a adaptar els exàmens i els criteris de la Selectivitat a l'alumnat amb dislèxia

Cs urgeix a adaptar els exàmens i els criteris de la Selectivitat a l'alumnat amb dislèxia
27/06/2020 -

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en Les Corts ha urgit a la consellera d’Universitats, Carolina Pascual, a implantar en les presents i futures convocatòries de la Selectivitat l’adaptació de la realització i avaluació dels exàmens als estudiants de la Comunitat Valenciana amb dislèxia o altres dificultats de l’aprenentatge.

Després de conéixer que “milers d’alumnes diagnosticats amb aquest trastorn específic de l’aprenentatge no podran comptar amb mesures excepcionals en les proves”, la portaveu adjunta de Cs Merche Ventura ha qualificat en un comunicat aquesta situació d'”injusta barbaritat que impedeix l’accés a la universitat en igualtat de condicions a l’alumnat”.

“És totalment incomprensible que havent comptat amb el suport corresponent durant totes les etapes educatives fins a concloure el Batxillerat els estudiants es troben amb aquest obstacle en l’últim pas abans de poder optar a la formació que marcarà el seu futur laboral”, ha manifestat.

La portaveu d’Educació de Cs s’ha fet eco també de les reivindicacions de la Federació Nacional de Dislèxia, que alerta que el Consell “no ha aplicat les modificacions corresponents en les proves, una competència que la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles delega en les autonomies, i que, efectivament, sí que es duu a terme en la resta de comunitats per a assegurar la igualtat d’oportunitats”, ha explicat Cs en un comunicat.

“Mentre altres autonomies sí que ofereixen personal que llig les preguntes en veu alta i no penalitzen les faltes d’ortografia, el Consell no garanteix els mateixos drets per als joves”, ha manifestat.

Per això, a través d’una Proposició No de Llei (PNL), Ciutadans ha instat al Consell a dirigir-se al Ministeri d’Universitats per a unificar les adaptacions de la PAU de manera homogènia en totes les comunitats autònomes, “prenent com a referència els models més inclusius”.

“En el context actual, en el qual els alumnes s’han enfrontat a més dificultats de l’habitual pel tancament de col·legis, és més necessari que mai posar en marxa aquestes facilitats que, al cap i a la fi, només són un mecanisme per a garantir els seus drets”, ha conclòs Ventura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

CCCC
torrent