caixa popular

Cs reclama a Ribó que els serveis jurídics informen sobre el terme preferent de l'ús del valencià

Cs reclama a Ribó que els serveis jurídics informen sobre el terme preferent de l'ús del valencià
30/07/2018 -

El portaveu de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha instat aquest dilluns per escrit a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, a demanar als serveis jurídics de l’Ajuntament un informe sobre la situació del Reglament d’Ús i Normalització del Valencià en la capital valenciana, “especialment, en referència als preceptes que empren el terme preferent”.

Giner ha explicat, en un comunicat, que fa aquesta petició “davant la nova situació produïda per les recents resolucions del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que anul·len part de l’articulat del Decret 61/2017, de 12 de maig, del Consell, pel qual es regulen els usos institucionals i administratius de les llengües oficials en l’administració de la Generalitat en concedir al valencià un rang predominant sobre el castellà”.

“Ribó té en la seua mà aclarir de manera urgent la repercussió que tenen en la ciutat les resolucions del TSJCV sobre el Decret 61/2017. Des de Ciutadans li demanem que es pose a la feina”, ha afirmat el portaveu d’aquesta formació en el consistori. Així mateix, ha insistit en la defensa del valencià i en el seu rebuig al fet que es discrimine el castellà.

Aquest grup municipal presentarà una moció al setembre “perquè es revise i adapte el Reglament d’Ús i Normalització del Valencià en el municipi de València en funció de les resolucions que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha realitzat respecte al Decret 61/2017, de 12 de maig, del Consell”, ha avançat.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 20 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris